Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan operasyon da 9 DEAŞ üyesi yakalandı. Uzun zamandır polis ekipleri tarafından takipte olan DEAŞ üyeleri adliyeye sevk edildi.

Sosyal medyada yayılan ve Kuzey Irak’ta DEAŞ’a muhalif olduğu gerekçesi ile polis ağabeyini infaz eden DEAŞ üyesi Iraklı terörist Kayseri’de yakalandı. Yakalanan 9 kişi arasında bulunan Iraklı terörist emniyette verdiği ifadesinde gerçekleştirdiği bu infazı örgüte bağlılığını ispatlamak için yaptığını söyledi. DEAŞ’ın örgüt üyeleri tarafından talimat aldığı ve DEAŞ’a muhalif olan öz ağabeyi Abdulkadir Abdurrahman’ı başına tabancayla ateş ederek infaz ettiğini ve çektiği görüntüleri de yine DEAŞ’ın isteği üzerine propaganda amaçlı sosyal medyada paylaştığını ifadelerinde söyleyen terörist Kayseri’de yapılan operasyonla yakalandı. Teröristin Iraklı olduğu ve isminin ise Abdulkaleq Abdulqader Ali olduğu yaşının ise 47 olduğu emniyetten gelen açıklama ile kamuoyuna duyuruldu.

Yapılan istihbarat çalışmalarında Iraklı terörist Ali’nin yaklaşık 20 gün önce Kayseri’ye yasa dışı yollarla gelerek Suriye üzerinden Hatay’a giriş yapmış.2 ay önce de eşi ve iki çocuğunu Kayseri’ye gönderen Iraklı terörist kendisini Kayseri terminalinde yine DEAŞ üyesi olduğu tespit edilen terörist arkadaşının karşıladığını ifadelerine yazdırdı. Terörist Ali Kuzey Irak’ta yaptığı infazın görüntülerinde sakallarının siyah olması ve yakalandığında ise sakallarında ki beyazlıklar polis ekiplerinin dikkatini çekti. Zanlı infazı kaydetmeden önce sakallarını siyaha boyadığını belirtti. Zanlının diğer DEAŞ üyeleri ilen olan bağlantılarını çökertmek için polis ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Zanlıyla alakalı olan ve isimlerinin Yusuf Mustafa ile Sabir Kurdi adlı iki kişi daha tutuklandı.