Aydınlığa bir türlü kavuşamayan cinayet aydınlığa sonunda kavuştu. Kayseri’de 2005 yılında 23 yaşındaki kadını bıçaklayıp ardından su kuyusuna attıkları ve 9 yıl sonra aydınlatılan cinayetin zanlılarından olan ve 2015’te 10 yıl hapis cezası alan sanığın cezasını Yargıtay bozdu. Tekrar yargılanan tutuklu sanık ‘canavarca olan hisleriyle eziyet çektirerek adam öldürmeye yardım etme’ suçundan 24 yıl hapis cezası aldı.

12 Eylül 2005’te Kazımkarabekir Mahallesi Yılanlı Dağ yakınlarında meydana gelen olayda 23 yaşındaki Huriye A.K.’yi tehdit ve darp ederek erkeklerle fuhşa zorladı. Eşinden defalarca kaçan talihsiz kadını her defasında bulan ve para karşılığında erkeklere pazarlayan M.K., olay günü arkadaşı H.D.’nin yardımı ile önce bıçakladı, ardından 8 metre derinliğindeki su kuyusuna atıp, kuyunun kapağını kapattı. Kuyudan 2 ay sonra kötü kokular gelmesi üzerine çevredeki mahalle sakinleri polise haber verdi. Polis kuyuda çürümüş kadın cesedini buldu.

Yaşanan olayın 9 yıl ardından Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri Adli Tıp’ta yapılan incelemenin ardından kadının kimliğinin Huriye A.K. olduğunu tespit etti. Yapılan soruşturma neticesinde H.D. tutuklanırken, ’çocuğa istismar’ ve ‘fuhuş yaptırma’ hakkında ‘canavarca hislerle eziyet çektirerek üst akrabayı öldürme’ suçundan dava açıldı. 2015’te yaşanan davada 23 yaşındaki kadını fuhuşa zorladığı ve bıçaklayıp yaralı halde 8 metrelik kuyuya atarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan 44 yaşındaki M.K. ağırlaştırılmış ömür boyu, cinayete yardım ettiği gerekçesiyle tutuklu yargılanan H.D. ise, 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay yeniden yargılama yapılması için dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdi. Tutuklu sanık H.D., yine suçsuz olduğunu, tüm bildiklerini önceki duruşmada anlattığını söyleyerek beraatını istedi. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık H.D.’ye ‘canavarca hislerle eziyet çektirerek adam öldürmeye yardım etme’ suçundan 24 yıl hapis cezası verdi. 10 yıl hapis cezası 24 yıla çıktı.