Gençliğinden beri hayalini yaşadığına ve hep olmak istediği oldu ama tam olarak 67 yaşında hayaline kavuştu azimle hayalinin peşinden koştu.Hayalini gerçekleştiren amcamız Kayseri’ de yaşıyor. Kayseri’de yaşayan Emin Candan, çocukluğundan beri hayalini kurduğu hafızlığı en sonunda 67 yaşında gerçekleştirdi ve duyan gören herkes Emin Candan’a imrenerek bakıyor.

Uzun yıllar boyunca ailesini geçindirmek için inşaatta çalışıp ara kazanan Emin Candan işten fırsatı olmadığı için hayalini gerçekleştiremiyordu. Fakat emekli olduktan sonra yine de hayalini unutmadı peşinden koştu.

 Emekli olduktan sonra hafızlığı unutmayan Emin Candan, 2016 yılında bir hafız hocasını bulup ders almaya başladı. Hafızlık için destek olan hocası Rasim Altıparmak elinden gelen desteği sağladı ve Emin Candan günde ortalama olarak 16 saat çalışıp ezber yaparak 6 ay gibi kısa zaman da hafız lığı 67 yaşında hayaline ulaştı.

 Gençliğinden beri içinde olan bir tutkuyla hayalini gerçekleştirmek hedefine ulaşmak için bir şeyler yapmaya çalıştı fakat o zamanlar inşaat işiyle uğraşıp evine para getirmesi gerekti bu sebepten hayaline biraz ara vermesi lazımdı.

 En önemlisi de Emin Candan için hafızlığa başlamadan önce başka birini 7,5 ay da hafız olduğunu duyunca kendisinin de yapabileceğini ve daha kısa zaman da bitireceğin kendine söz vermişti ve yaptı da. Hafız olduktan sonra kendisine şaşırıp 16 saatlik çalışmayla nasıl olurda 3, 4 sayfayı bitirebileceğine inanamadıklarını söyleyen Candan, hiçbir hayal için geç değildir yapmak istedikten sonra içinde heves varsa da kesin olur dedi. Hocansın desteğinin de çok olduğunu ve bu hayali gerçekleştirdiğine mutlu olan 68 yaşına giren Candan, herkese nasip etmesini diledi.