Aksaray merkezinde olan köylerde ve Kayseri illerinde silah kaçakçılığı ve ticareti yapan çetedeki kişilere yönelik 300 polisin katılmasıyla gerçekleştirilen operasyonda çok fazla sayıda silah ve mühimmat bulunup, yakalanarak gözaltına alınan 10 şüpheliden 1’i köyün muhtarı diğer 5 kişi ise  tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Operasyon geçmiş olduğumuz günlerde Aksaray merkezinde ki köylerde ve Kayseri ilinde eş zamanlı olmak üzere gerçekleştirildi. Elde edilen bilgiye göre, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Aksaray’da silah kaçakçılığı ve ticareti yapıldığının bilgisinin üzerine 5 ay önce araştırma başlattılar. KOM Şube ekiplerinden oluşturulan 23 kişilik özel ekip, 5 aylık süreç içerisinde kent merkezinde ve köylerde birçok şahıs üzerinde teknik ve yakından takip gerçekleştirdi. 5 ay boyunca gece gündüz çeteler için çalışmalarını aralıksız sürdüren KOM ekipleri, yeterli delil ve bulguların toplanmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı izninde 300 polis memuru ile operasyon için harekete geçtiler.

Aksaray merkezde, Macarlı, Altınkaya ve Çolaknebi köylerinde, Topakkaya beldesinde ve Kayseri merkezde olmak üzere birçok yerde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 
Operasyon kapsamında, A.A. (61), A.K. (59), D.Y. (55), S.Y. (34), R.K. (42), E.C. (27), F.G. (32), M.Y. (48), K.F. (24) ve Ş.B. (41) isimli şahıslar gözaltına alındılar.  Evlerde, bahçelerde ve birçok yerde yapılan aramalarda 11 adet ruhsatsız tabanca, 2 bin adet tabanca mermisi, bin adet tüfek fişeği, 300 adet şarjör, 2 adet ruhsatsız tüfek ve 2 adet faturasız kurusıkı tabanca ele geçirildi. Bir de köy muhtarının  gözaltına alındığı bu operasyonda şüpheliler emniyetteki sorgularının ardından mahkemeye sevk edildiler.

Mahkemeye sevk edilen D.Y., Ş.B., E.C., K.F. ve Aksaray merkeze bağlı Macarlı Köyü Muhtarı S.Y. isimli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.