Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ‘’52 ilin Merkez Nüfusundan daha büyüğüz’’ dedi. Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye İstatistik Kurumunun 2017 yılı Adrese Dayalı Nüfus Sayım sonuçlarının açıklandığını buna göre Melikgazi İlçe nüfusunun toplamda beş yüz Atmış iki bin üç yüz doksan sekiz kişi olduğunu dile getirdi.

Kayseri ilinin yükselen bir değeri olduğunu, mali, ticari, üretimi, ve alış veriş merkezleriyle beraber bölgeye şehir olarak hizmet verdiğini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, ‘’Kayseri her yönü ile gelişen ve büyüyen bir planlı şehirdir. Örnek ve referans gösterilen ve son 20 yılda gerçekleştirilen yerel yönetim çalışmaları ile takdir toplayan bir şehirdir. 2017 adrese dayalı nüfus sayımında da Melikgazi ilçesinin toplam nüfusu 562.398 olarak tespit edilmiştir. 5 merkez ilçesi bulunan Büyükşehir merkez nüfusu 1.376.722’ dir. Buna göre büyükşehir sınırları içerisindeki beş ilçe arasında nüfusu en yüksek yine Melikgazi ilçesi olmuştur’’ dedi.

‘’51 ilin merkez nüfusundan daha büyüğüz’’ dedi. 2017 yılının nüfus bilgilerinin incelendiğinde 52 merkez nüfusundan daha fazla bir nüfusa sahip olduklarını dile getiren Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçesine dolayısı ile Belediye hizmet alanına her geçen gün daha çok katlı binaların ve sitelerin yapıldığından nüfusu ve hizmet alanının da sürekli arttığını ifade etti. Güvenli ve seri ulaşım, büyük ölçekli parkları ve sosyal tesisleri, en önemlisi de gecekondulaşmanın olmadığı el ve at arabalarının geride bıraktığını, hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, planlı ve koordineli bir çalışma ile hizmet alanlarına yatırım ve hizmet vermeye devamlı hazır olduklarını dile getirip konuşmasını sonlandırdı.