Kayseri Çocuk Evleri’nde kalan çocuklar Afrin’de gerçekleşen zeytin dalı operasyonunda şehit olan 41 askerin anısına 41 çam ağacı dikerek ölümsüzleştirdi.

Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Binasının arka bahçesinde, Çocuk Evleri’nde kalan çocuklar tarafından, Zeytin Dalı operasyonunda şehit olan 41 asker için 41 çam ağacı dikildi. Çocuklar tarafından dikilen çam ağaçlarının her birine şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu simgeler takıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen bu etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, yapılan etkinlikten ötürü buruk bir sevinç içerisinde olduklarını belirterek, “Çocuk Evleri’nde kalan çocuklar ile birlikte Afrin’de gerçekleşen Zeytin Dalı operasyonuna destek olmak amacı ile toplandık. Tüm çocuklarımız memleket sevdası, vatan millet aşkı ile büyüyecektir. Kim bilir? Belki yarın biz veya onlar şehit olacağız. Şehitlerin ölümsüz olduğuna inandığımızdan ötürü onlara destek oluyoruz. Adlarına ağaçlar dikiyoruz ve bu çocuklarımızın içindeki vatan sevgisine katkı sağlıyoruz. Genç, yaşlı ayırt etmeksizin bu millet bir bütündür ve ilelebet muhafaza edilecektir.” Dedi.

Gazeteciler cemiyeti’nde yaptığı açıklamaların ardından bu etkinlikte de boy gösteren Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer, “Bu etkinlikten dolayı çok mutluyuz. Çocuklarımıza barınma imkanı sağlamamızın yanı sıra vatan, millet, bayrak sevgisi aşılayarak milletimize yararlı bireyler yetiştiriyoruz. Yapılan etkinlik ise bu gayemizin bir göstergesidir. Çocuk Evleri’nde kalan bütün çocuklarımız, öğretmenlerimiz, bakım elemanlarımız ile gurur duyuyorum.” Açıklamalarında bulundu.