Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Meryem Ana Kilisesi’ni Şehir Kütüphanesine dönüştürme projesinde sona gelindi. Meryem Ana Şehir Kütüphanesi’nde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ‘’Kütüphanemiz içerisinde 50 bin kitap bulunacak. Ayrıca, 7 gün 24 saat vatandaşlarımıza hizmet sunacağız. Meryem Ana Kilisesi tarihi bir yapı, Kayserililer burada kitap okuyarak huzurlu vakit geçirebilecek’’ dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kiçikapı’da bulunan tarihi binada incelemeler yaparak çalışmaların son durumunu yerinde gördü. Tarihi binanın kütüphaneye dönüştürülmesi için öncelikle restorasyonunun yapıldığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, restorasyon için hassas bir çalışma yapıldığını belirtti.

Teşhir tanzim işlerinin devam ettiğini dile getiren Başkan Memduh Büyükkılıç, “Meryem Ana Şehir Kütüphanesi tamamlanma aşamasına geldi. 50 bin kitaplı, 24 saat hizmet verecek kütüphanemizi yıl sonuna kadar açmak için çalışıyoruz. Şehrimize hayırlı olsun. Restorasyon çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kütüphanemizin ismi Meryem Ana Şehir Kütüphanesi olacak. Bilindiği üzere Kuran-ı Kerim’de de Meryem suresi bulunuyor. Hz. İsa’nın annesi ve bizim için önemli bir değer. Kilisenin ismini taşıması nedeniyle de böyle bir karar verdik” dedi.