2019 Kayseri seçim sonuçları tüm partilerin halktan aldığı oy oranlarını doğru, güvenilir kaliteli ve hızlı verilerle sizlerle. 31 Mart gecesi herkesin nefesini tutarak beklediği seçim sonuçları ve özellikle tüm Kayseri halkının Memduh Büyükkılıç mı yoksa Dursun Ataş mı seçeceği merak konusu.
Kısacası iş partilerin vasıflarına mı düşecek yoksa kişilerin halka sağlayacağı hizmet kalitesine göre mi belli olacağı 31 Mart gecesi belli olacak. Bilindiği üzere daha önce 5 dönem üst üste Kayseri Belediye Başkanlığı yapan

 Mehmet Özhaseki artık Ankara ilinde Ak Parti tarafından aday gösterilmiştir. Durum böyle olunca Kayseri halkı da Belediye Başkanlığı seçimlerinde kararsızlık yaşayarak ikiye ayrılmıştı. Kayserili vatandaşlarla yapılan soru cevaplarda Cumhur İttifakından olan vatandaşların oylarını Memduh Büyükkılıc’a verecekleri tahmin edilen sonuç olsa da Millet İttifakı yine bu yarışta yerini kimseye kaptırmayacak gibi gözüküyor. Kayseri yerel seçim sonuçları ve 31 Mart gecesi Kayseri son durumu sandıklar açılıyor!
Hem Kayseri halkının hem de Kayseri Belediye Başkanı Adaylarının büyük heyecanla beklediği 31 Mart gününe çok az kaldı. Sandıklarda çıkan sonuçlara göre Kayseri halkının kaderi belli olacak! 31 Mart akşamı açıklanacak olan seçim sonuçlarını an ve an takip etmek için son durumu görmek için burada kalınız. Şeffaf, hızlı ve güvenilir 2019 Kayseri seçim sonuçları listesi burada! 

31 Mart Gecesi Kayseri Kazananı!

 31 Mart Yerel Seçimleri’nde sandıklardan çıkacak olan oy oranı yeni dönemin yerel yöneticilerini ortaya koyacak. Kayseri yerel seçim sonuçları ise tam 952.629 bin seçmenin bulunduğu Kayseri’de oylar kullanıldı. Toplam 2.998 sandıktan çıkan sonuçlar ise halkı şaşırtacak mı yoksa beklenen bir sonuç olacak mı? Son durum ne sandıklardan çıkan sonuçlara göre en çok oy kime verildiği açıklanıyor! Yerel Seçim Sonuçlarının bu yıl ayrı bir anlamı olmaktadır.

 Tüm partilerin yanı sıra Ak Parti için 2019 Kayseri seçim sonuçları heyecanla beklenmektedir. 5 dönem Kayseri Belediye Başkanlığı’nda tahtını kimseye kaptırmaya Ak Parti oyları düşecek mi? Saniye saniye ve sürekli olarak güncellenen Yerel Seçim sonuçlarını buradan takip edebilirsiniz. Hangi aday hangi yüzdelikle önde? Cumhur İttifakı mı yoksa Millet İttifakı mı galip gelecek? Kayseri’de Belediye Başkanlığı’nı kim alacak? Tüm soruların cevabını 31 Mart gecesi sayfada bulabilirsiniz. 

Sandıklar Açılıyor Heyecan Dorukta

Kayseri yerel seçim sonuçları sandıklarından gelen ilk haberleri buradan takip edeceğiniz gibi ilçe ilçe hızlı sonuçları da görebilirsiniz. Son dakika Kayseri seçim haberlerini almak ve Kayseri gündeminden uzak kalmamak için takibi bırakmayın! İktidarın nereye gideceği ve nasıl bir yol alacağı konusunda Kayseri’den çıkacak oy oranlarının yeri ve önemi büyük ve açılan sandıklarda çıkan sonuçlar! Öyle ki 31 Mart Yerel Seçimlerinde bu yarışın nasıl kızdığını her an görebilirsiniz.

 Ak Parti’nin sağlam ve yıkılmaz kalesi olarak adlandırılan Kayseri Belediye Başkanlığı sonuçlarında kim ipi göğüsleyip o koltuğun sahibi olacak? 2014 yılında yapılan yerel seçimlerin sonuçlarını bakıldığında Kayseri'de AK Parti % 58, MHP % 27, CHP % 8, BBP % 2 oranında oy almıştı. Geçen yıl yapılan 24 Haziran 2018 Genel Seçim sonuçlarında ise Kayseri ilinde AK Parti % 50, MHP % 21, CHP % 12, İYİ Parti % 11 oranında oy alarak Ak Parti galip gelmişti. 

Kayseri Yerel Seçim Adayları 2019

AK Parti: Memduh Büyükkılıç

İyi Parti: Dursun Ataş

DSP: Hayri Gülsuna

BTP: Mustafa Kurt

Saadet Partisi: Mahmut Arıkan

TKP: Medine Özkan

VP: Mehmet Canbulan

Bağımsız: Eylem Sarıoğlu Aslandoğan

Bağımsız: Sait Nazlı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 12 partinin adayları ve bağımsız adaylar yarışacak. Seçimlere katılan partiler; AK Parti, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), Büyük Birlik Partisi (BBP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrat Parti (DP), Demokratik Sol Parti (DSP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Saadet Partisi (SP), Türkiye Komünist Partisi (TKP), Vatan Partisi (VP).

81 İL, 922 iLÇE, 386 BELDEDE 8 BİN 270 ADAY

Pazar günü 30 büyükşehirde 316 aday büyükşehir belediye başkanı, diğer 51 il ve 922 ilçe ve 386 beldede ise 7 bin 954 aday ise belediye başkanı olabilmek için yarışacak. Seçimler sonunda 30'u büyükşehir belediyesinde olmak üzere, toplam 1389 aday, 5 yıllığına başkan seçilecek.

CUMHUR İTTİFAKI'NA KARŞI MİLLET İTTİFAKI

Türkiye, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandumla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte yeni bir döneme girdi. Parlamenter sistemden partili cumhurbaşkanlığı sistemine geçişle birlikte, başbakanlık makamı kalktı. Cumhurbaşkanı seçilebilmek için yüzde 50+1 oy alınması şartı, seçimlerde de neredeyse ittifakları mecburi hale getirdi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yakınlaşan AK Parti ve MHP, hem 16 Nisan referandumunda hem de 24 Haziran 2018'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifak yaptı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli liderliğinde 'Cumhur İttifakı'nda buluşan iki parti, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde de ittifak kararı aldı.

CUMHUR İTTİFAKI'NDA 30'U BÜYÜKŞEHİR, 51 İLDE İTTİFAK

İttifak kapsamında AK Parti, Adana, Manisa ve Mersin'de MHP adaylarını, MHP ise diğer 27 büyükşehirde AK Parti adaylarını destekleyecek.

İki parti, büyükşehirler dışında 21 ilde daha ittifak yapacak. MHP; Rize, Ağrı, Artvin, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Edirne, Giresun, Hakkari, Muş, Siirt, Sinop, Şırnak, Ardahan ve Yalova'da AK Parti'nin adaylarını destekleyecek. AK Parti ise Iğdır, Kars, Kırklareli ve Osmaniye'de MHP'nin adaylarına destek verecek.

CHP VE İYİ PARTİ DE 51 İLDE İTTİFAK YAPACAK

Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi adaylarını çıkaran CHP ve İYİ Parti de yerel seçimler için 'Millet İttifakı' çatısı altında bir araya geldi. Buna göre iki parti, 30 büyükşehrin 24'ünde ittifaka gidecek. Kurulduktan sonra ilk kez yerel seçimlere katılacak olan İYİ Parti; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya, Muğla, Ordu, Tekirdağ'da CHP adaylarını destekleyecek.

CHP ise Balıkesir, Denizli, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Trabzon'da İYİ Parti'nin adaylarına destek verecek.

İki parti, Mersin, Mardin, Van ve Erzurum'da ise kendi adaylarıyla seçime girme kararı aldı. Mersin'de İYİ Parti aday çıkaramadığı için Demokrat Parti'nin adayı Ayfer Yılmaz'ı destekleyecek. Diyarbakır'da İYİ Parti aday çıkarmazken, bu ilde ittifaka yönelik de bir açıklama yapılmadı. Şanlıurfa'da ise her iki parti, büyükşehir belediye başkanlığı için aday göstermedi.

CHP ve İYİ Parti, 24 büyükşehrin dışında, 27 ilde daha ittifak yapacak. Buna göre; 16 ilde CHP, 11 ilde ise İYİ Parti adayları desteklenecek. CHP; Artvin, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Giresun, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Sinop, Tunceli, Yalova ve Zonguldak'ta, İYİ Parti ise Afyonkarahisar, Aksaray, Düzce, Elazığ, Isparta, Kilis, Kırıkkale, Nevşehir, Osmaniye, Tokat ve Yozgat'ta aday gösterdi.

YEREL SEÇİM SONUÇLARI 2014

Yerel seçimler 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak ve Türkiye'de yeni belediye başkanları ile muhtarlar seçilecek. 31 Mart öncesinde son yerel seçimlerdeki durum merak ediliyor. Türkiye’deki 2014 yılındaki büyükşehir belediye başkanları, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, mahalle ve köy muhtarları ile ihtiyar heyetlerinin seçimi için 30 Mart 2014 tarihinde yapıldı. Seçime 26 parti katıldı. 52.608.398 seçmen 194.042 sandıkta oy kullandı. Katılım oranı yüzde 89,19 gerçekleşti.

2014 il ve ilçe yerel seçim sonuçları haberimizde yer alıyor. AK Parti yüzde 43,16 oyla 18 büyükşehir, 32 il ve 559 ilçe; CHP yüzde 26,58 oyla 6 büyükşehir, 7 il ve 161 ilçe; MHP yüzde 17,66 oyla 3 büyükşehir, 5 il ve 106 ilçe; BDP yüzde 4,16 oyla 2 büyükşehir, 7 il ve 67 ilçe belediye başkanlığı kazandı. İl genel meclisi oylarında ise AK Parti yüzde 43,39, CHP yüzde 25,53, MHP yüzde 17,57 ve BDP yüzde 4,56 oy aldı.

2014 yerel seçim sonuçları partilerin oy oranları nasıldı?

AK Parti %45.50

CHP %27,79

MHP %15,21

BDP  %4,18

SP %2.03

31 MART YEREL SEÇİMLERİ OY NASIL KULLANILIR?

Sandık başkanından pusula ve zarfı alırken, yazılı veya evet mührü yazılmış olmadığını kontrol edin. Tarafınıza görevliler tarafından verilecek stampa ve mühürle oy vermek için kullanılan paravanın arkasına geçin ve kimi istiyorsanız, o parti ya da bağımsız adayın isminin altındaki yuvarlak boşluk alana bastırın. Net şekilde çıktığını gördükten sonra mürekkebin kurumasını bekleyin ve mührün geldiği yer dışarıda kalmayacak şekilde, düzgünca katlayarak, zarfa yerleştirin. Paravandan çıkın ve oyunuzu sandığa atın.

OY PUSULASINI YIRTMAYIN

Sandığın ait olduğu seçim çevresinden başka bir seçim çevresi için düzenlenmiş oy pusulaları da geçerli kabul edilmeyecek. Ayrıca bütünlüğü bozacak şekilde yırtılmış veya koparılmış, üzerinde evet ya da tercih mührü dışında veya bu mühürler yerine herhangi bir özel işaret, isim, imza kaşesi, mühür veya parmak izi basılan, üzerinde yer alan siyasi partilere veya bağımsız adaylara ait bölümleri belirgin şekilde karalanmış, çizilmiş veya işaretlenmiş olan oy pusulaları da geçersiz sayılacak.

SADECE ZARF VE OY

Yüksek Seçim Kurulu, zarfın içinde el ilanı, broşür ya da özel bir işaret, yazı, şekil taşıyan kağıt veya işaret amacı taşıyan herhangi bir madde çıkması halinde, bu zarftan çıkan oy pusulaları hesaba katılmayacak. Zarfların açılması veya oyların okunması sırasında oy pusulasının yırtılması, bütünlüğü bozulmaksızın bir kısmının kazaen yırtılması durumunda oylar geçerli sayılacak. Herhangi bir şekilde lekelenmiş olup da bunun özel olarak işaret koymak amacıyla yapılmadığının anlaşılması durumunda, bu oy geçerli kabul edilecek

ÖNCELİKLİLER

Hamile, hasta, engelli ve yaşlı seçmenler kuyrukta bekletilmeden oy kullandırılacak. Seçmenler cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla kapalı oy verme yerine giremeyecek. Bu tür cihazlar kapalı oy verme yerine girmeden önce kapatılarak sandık kurulu başkanına teslim edilecek.

AK PARTİ KAYSERİ ADAYI MEMDUH BÜYÜKKILIÇ KİMDİR?

25 Ekim 1953 tarihinde Kayseri/Develi'de doğdu. 

Kayseri İmam Hatip Okulu ve Bornova Suphi Koyuncuoğlu Lisesi'nden mezun oldu. 

Yükseköğrenimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. 

Nöroloji dalında uzmanlığını aldı. 

Niğde Devlet Hastanesi ve Kayseri SSK Hastanesi'nde uzman hekim olarak görev yaptı. 

Askerliğini Kıbrıs Girne Asker Hastanesi'nde Tabip Teğmen olarak tamamladı. 

Değişik sivil toplum örgütlerinde (İzmir MTTB, Hekimler Birliği Vakfı, Milli Gençlik Vakfı v.b.) yöneticilik ve başkanlık yaptı. 

Aktif siyasete 1993 yılında Refah Partisi İl Başkanı olarak girdi. 

1995 yılında yapılan genel seçimlerde 20. Dönem Kayseri Milletvekili seçildi. 

1999 yılında Melikgazi Belediye Başkanı olarak seçilen Dr. Memduh Büyükkılıç, 2004, 2009 ve 2014 yıllarında Ak Parti'den belediye başkanı seçildi. 

Halen Melikgazi Belediye Başkanlığı görevini yürüten Büyükkılıç, evli ve üç çocuk babasıdır. 

31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde, Kayseri AK Parti Belediye başkan adayı oldu.