Kayseri ilinin Bünyan ilçesi Akmescit Mahallesi koronaviris nedeniyle karantinaya alınmıştı. Karantinanın ikinci gününde kaçmaya çalışan iki kişi tarlada jandarma ekiplerince yakalandı. 

19 Nisan’da Bünyan Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “İlçemize bağlı Akmescid Mahallesinde  İlçe Umumi Hıfzısıhha Kurulu Kararıyla karantina uygulamasına geçilmiştir, bugün itibariyle Mahallemize giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır” denildi.

Bünyan ilçesi Akmescit kızılören-Yünören, Akmescit Karatay, Akmescit tomarza, Akmescit Kayseri ve Akmescit Alaybeyli yolları Covid-19 korona nedeniyle kepçe ile toprakla kapatıldı. 

Akmescit Mahallesi'ne, bir yakınının cenaze töreni için geçen 10 Mart'ta Fransa'dan gelen kişi, yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle Kayseri Şehir Hastanesine başvurdu. Hastanede test yapılan gurbetçi vatandaşın koronavirüs hastalığına yakalandığı belirlendi. Bunun üzerine 600 haneli mahalle, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

14 günlük karantinanın daha ikinci gününde, yani 20 Nisan’da Jandarma ekipleri mahalle giriş çıkışlarında kontrol yaptıkları sırada iki kişinin tarladan kaçmaya çalıştığını fark etti. 

Jandarma, yakalanan T.T. ile M.Y. İsimli iki mahalle sakinin karantina bölgesinden kaçmaya çalıştıklarını tespit etti. İki şüpheliye 3 bin 150’er TL ceza kesildi ve tekrar ikametlerine gönderildi.