Eşini öldürdüğü iddiasıyla mahkeme tarafından tutuklu yargılanan Murat Cuntar’ın savunması mahkeme salonundakileri şaşırttı. Mahkeme salonunda konuşan Murat Cuntar(39), 15 yıllık eşi Turna Gül Cuntar’ı öldürme sebebi, 36 yıl önce vefat eden babasına küfür ettiğinden dolayı tahrik olup öldürdüğünü öne sürdü.

 Sanık, ‘’Öldürmeye kastım yoktu. Tahrik olup bir anlık sinirle öldürdüm. Çok pişmanım. 15 yıl çok mutlu bir evlilik yaşadık’’ dedi. Yaşanan bu olay Kayseri’nin merkez Kocasinan ilçesi Saraybosna Mahallesi 41’inci Sokak’ta yaşandı. Cinayet öncesi Turna Gül Cuntar eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle mahkemeye başvurduğu öne sürüldü. Eşi Murat Cuntar’a mahkeme tarafından uzaklaştırma kararı verildi. Uzaklaştırma kararını dikkate almayan Murat Cuntar eşine barışmak istediğini dile getirdi. Daha sonra karı koca arasında telefonda tartışma yaşandı. Murat Cuntar dayanamayıp telefon görüşmesinden sonra eve gidip tabancayla eşi Turna Gül Cuntar’ı vurdu. Yaşanan olay yerinde ağır yaralanan Turna Gül Cuntar Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinin acil servisine kaldırıldı. Fakat ağır yaralanan kadın olay yerinde yapılmış olan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Emniyet ekipleri tarafından katil zanlısı olan Murat Cuntar’ı Sinan Köprüsü’nde tabancası ile beraber yakalandı. Emniyetteki işlemlerin ardından çıkarılmış olduğu mahkeme tarafından tutuklanıp cezaevine bırakıldı.

 Görülen davanın ilk duruşmasında Murat Cuntarı, Avukatı ve Turna Gül Cuntar’ın davacı babası ve abisi katıldı. Murat Cuntar evliliklerinin çok güzel gittiğini 2 tane çocukları olduğunu dile getirdi. Fakat 9 ay önce kendisinden boşanmak için dava açtığını ve yüklü miktarda dazminat davası açtığını ve 250 bin liralık tazminatı veremeyeceğini söylediğini dile getirdi. 36 yıl önce babasını kaybeden Murat Cuntar , ‘babama küfür etti tahrik oldum, üzerimdeki silahla vurdum. Öldürmek için gitmedim ve ambulansı ben aradım’ dedi. Turna Gül Cuntar’ın F.A. isimli komşusu ile oyun yapıp sevgili imajı verip telefonumdan mesajlaşıp ve daha sonrasında boşanma davası açtığını dile getirdi. Mahkeme heyeti Murat Cuntar’ın tutukluğuna devam etmesini ve bir sonraki tarihe duruşmayı erteledi