Tarım ve Orman Bakanlığı Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘’11 Milyon Fidan Dikimi Etkinliği’’ için geri sayım başladı. Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve kamu kurumları yetkililerinin toplandığı koordinasyon toplantısında etkinlikle ilgili son detaylar görüşüldü. 11 Kasım’da gerçekleştirilecek olan 11 milyon fidan dikimine tüm Kayseri halkını davet eden Vali Günaydın, ‘’Çevreci ve yeşile önem veren bir anlayışı savunuyoruz’’ dedi.

Vali Günaydın toplantının açılışında yaptığı konuşmada, illimizin orman varlığı bakımından Ülkemiz ortalamasının çok altında olduğunu hatırlatarak, 11 Kasım’da gerçekleştirilecek etkinlikte Kayseri olarak diğer illerden daha fazla fidan dikmemiz gerekliliğini vurguladı.

11 Kasım’da gerçekleştirecek “11 Milyon Fidan Dikim Etkinliği” kapsamında ilimizde tüm kurumlara önemli görevler düştüğünü hatırlatan Vali Günaydın, “Bu konuda bütün kurumlarımıza çok önemli görevler düşüyor. Çünkü bizim inancımız şunu emrediyor, “Elinizde bir fidan varken kıyametin kopacağını anlasanız dahi o fidanı dikiniz.” Yani bundan daha çok çevreci bundan daha çok yeşile önem veren bir anlayış hiçbir yerde yok.” dedi.

Vali Günaydın’ın konuşmasının ardından 11 Kasım’da gerçekleştirilecek olan etkinlikte ilimizde dikilecek fidanların toprakla buluşturulması projesi hakkında hazırlıklar görüşüldü.

Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun çevreye olan duyarlılıklarını artırmak amacıyla öğrencilerden askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnafından işçisine, kısaca 7’den 77’ye toplumun bütün kesimlerinden vatandaşların katkılarıyla 11 Kasım 2019 günü saat 11:11’de 81 ilde verilecek başlangıç ile ülkemiz genelinde 11 milyon fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor.