İstanbul büyükşehir Belediye başkanı Kadir Topbaş’tan sonra Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’te istifa edeceğini açıkladı.melik gökçek 2 saat boyunca Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra sosyal medya hesabında cumartesi günü istifa edeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Taayip Erdoğan’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile görüşmek için Beştepeler’e çıktı. İkilinin görüşmeleri tam 2 saat sürerken tüm basın kapıda onları ve yapacağı açıklamarı beklerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçeğin istifa edeceğini açıkladı. Görüşme sonrası Melih gökçek apartopar Külliye’den ayrıldı. Görüşmenin ardında Cumhurbaşkanı Erdoğanın istifa açıklaması üzerine gözler Melih Gökçek’e çevrildi. Melih Gökçek’ten açıklama bekleyen muhabirler Gökçek’in cevabını herkes gibi sosyal medyadan öğrendi. Gökçek yaptığı açıklamada’’ Cumhurbaşkanımızla bir görüşme yaptık… inşallah cumartesi gübü Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi Olağanüstü toplanacak ve meclis üyesi arkadaşlarla veda edip, istifamı vereceğim.’’ şeklinde istifasını tüm kamoyuna duyurdu.

Öte yandan Melih Gökçek’in hayalim dediği Ankapark ‘ın bulunduğu alanıda kapsayan atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında yapılacak olan protokolle, çiftlikteki hayvanat bahçesinin Ankara Büyükşehir Belediyesi lehine tesis esilen kullanım hakkı süresi 10 yıldan 30 yıla çıkaran madde AK Parti’nin önergesiyle tasarı metinden çıkartıldı. Gökçek 23 Nisan 2018’de açılışının yapılması planlanan Ankapark’ı şart olarak koştuğu ve ‘’ Bari Ankapark’ı hayata geçireyim öyle istifa edeyim’’ dediği de kuşislere yansırken bu taslağın kaldırılması Gökçek için Şoke bir durum oldu.