Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Melikgazi ilçesi İnönü Bulvarı üzerinde meydana gelen olayda bir kişi tartıştığı kadını tekme tokat dövdü. Genç kadın kendisini korumaya çalışmasına rağmen şahsın tekmeleri neticesinde yere düştü. Şahıs yere düşen kadına acımasızca tekmeler atarken, çevredeki iş yerlerinde bulunan vatandaşlar sesleri duyarak olaya müdahale etti. Vatandaşların yardımıyla kadın ayağa kalkarken, şüpheli kaçarak uzaklaştı.

"Üzerimize düşeni yaptık"

Çığlık seslerini duyar duymaz olaya müdahale ettiklerini söyleyen Yasin Dönmez, "Biz dükkanımızın üst katında yaşıyoruz. Sabahları normal şartlarda erken kalkmıyoruz ama bugün Erciyes’e kayağa gidelim diye erkenden hazırlandık. Saat 6-6.30 civarı gözümü açtığımda bir sesle uyandım. Bayan çok ciddi derecede bağırıyordu, çığlık atıyordu. Yanımdaki arkadaşım Samet hemen aşağıya koştu. Ben de afalladım ve üzerimi giyinemeden öylece yalınayak üzerimde iç çamaşırıyla Samet’in peşine geldim. Adamı bir şekilde püskürttük. Bence bu yaptığımız davranış özel bir şey olmamalıdır. Herkes bu şekilde davranmalıdır. Yani bu bir bayana, erkeğe, çiçeğe, böceğe değil herkese merhametle yaklaşılmalıdır. Kimse şiddet yanlısı olmamalıdır. Biz üzerimize düşeni yaptık. Bu davranışa kayıtsız kalmak insanlığa aykırı bir davranış" dedi.

Olaya müdahale eden Samet Mermer de, sesleri duyarak dışarı çıktığını ve darp edilen kadını kurtarmak için olaya müdahale ettiğini söyledi.

AW554557_01

AW554557_02-1AW554557_03

AW554557_05

AW554557_04