Bu gün Kadına Yönelik Şiddetle Uluslar arası Mücadele Günü. Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü sebebi ile davul zurna eşliğinde kadın erkek destek vererek yürüyüş yapıldı.

 Kayseri’de bugün yürüyüş yapıldı. Kentte bulunan bir alışveriş merkezi önünde bir araya gelen kadın dernekleri, davul ve zurna eşliğinde coşkulu bir şekilde Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na kadar hep birlikte yürüyüş yapıldı. Şiddete mahkum kalıp yaşamını yitiren kadınların isimlerinin yazılı olduğu tişörtler giyen, unutmadıklarını gösteren ve çeşitli pankartlar taşıyan kadınlar, şiddet olaylarının son bulması için ve artık böyle bir şey olmaması için çağrılarda bulunuldu.

 Hem kendi adına hem de gruptaki arkadaşları adına basın bildirisini okuyan Belkıs Kara, kadına yönelik gerçekleşen şiddet ve tüm olaylarının dünyanın her yerinde aynı şekilde tezahür ettiğini ve karşı çıktığını söyledi. Kadınlara yönelik hem fiziki hem de ahlaki saldırıların gün geçtikçe sürekli olarak  arttığını ve bu şekil de devam ettiğine dikkati edilmesi gerektiğini dile getiren Belkıs Kara, şunları kaydetti: "25 Kasım, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, aciz görmeye, ayrımcılığa,hor görmeye, her türlü şiddete ve ezmeye, kadınları ve haklarını yok sayan sistemlere ve kişilere karşı kadınların mücadele ve dayanışma günüdür, en çok sesimizi çıkartıp bağırma günüdür.

 Kadınlara yönelik yapılan her türlü fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik zarar veren ve kadına saygı duymayan tüm eylemler toplumsal cinsiyete dayalı şiddet anlayışına gelmektedir. Belkıs Kara’nın Açıklamalarının sonrasında da grupta bulunan kadınlar, davul zurna eşliğinde çeşitli sloganlar atarak Şiddetin önüne geçilmesi gerektiğini gösterdiler. Grup, daha sonrasında da  dağılarak evlerine gitti.