Irak Şam İslam Devleti( IŞİD) terör örgütü tarafından Afganistan’ın Kabil kentine bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı canlı bomba tarafından Kabilde bulunan bir camide patlatıldı. Camide bulunan ve ibadetlerini yerine getiren 56 vatandaş ise hayatını kaybetti.

Afganistan ‘ın Kabil ilçesine IŞİD terör örgütü tarafından düzenlenilen canlı bomba saldırısında 56 kişi hayatını kaybetti. Kabil’de bulunan İmam Zaman Camisi’de ibtihar bombacısı tarafından yapılan saldırıda 56 kişinin hayatını kaybettiği ve 55 kişinin de yaralı olarak hastaneye kaldırıldıkları açıklandı. Kabil emniyet yetkilelerinin yaptığı açıklamada intihar bombacısının Türkmenistan uyruklu olduğu söylenilen fakat emniyetin bunu yalanladığı  ve bombayı patlatmadan öncede etrafa ateş açtığını da belirtti.  Aynı gün öte yandan bir başka intihar bombacısı 39 sivilin canına kıydı. Kabil’deki saldırının ardından Gur Vilayetin de bir başka camide düzenlenen itihar saldırısında 39 kişi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren kişiler arasında asıl hedef olduğu düşünülen üst düzey güvenlik yetkilisinin de bulunduğu öğrenildi.

Kabil’de hayatını kaybeden 56 sivil için de cenaze töreni düzenlenerek 56 can toprağa defnedildi. Ölen kişilerin yakınları ise camilerin güvenliğinin sağlanamadığı gerekçesi ile bu olaydan hükümeti sorumlu tuttu.