İç Anadolu Bölgesinin ticaret üssü Kayseri istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Kent nüfusu 1.5 milyonun üzerine çıkmayı başardı. Ekonomik kalkınmanın en önemli yansıması ise düzgün kentleşmede görülüyor.

 Gecekonduların yok denecek kadar az olduğu Kayseri’de modern yapılar hemen göze çarpıyor. Belediyelerin aktif olarak çalıştığı kentin trafik sorunu da bulunmuyor. Yenilenen yollar sayesinde trafiğin hızlı şekilde aktığı görülüyor. Vatandaşların ulaşımda kolaylık sağlayabilmesi için tranvay sistemine geçilmiş. Ayrıca, Türkiye’de ilk defa Kayseri’de minibüsler ulaşımdan kaldırıldı. Bu sayede trafiğin daha hızlı akması ve güvenli ulaşım sağlanıyor. Kent meydanı tarihsel dokusu korunarak yeniden inşa edilmiş. Tarihi Kayseri Kalesi restore edilerek ışıklandırılmış. Turistler tarafından ziyaret edilen tarihi mekanlar düzenli olarak bakıma tabi tutuluyor.

 Kayseri sadece ticarette değil, turizmde de adından söz ettirmek için üst üste hamleler yapıyor. Bu çerçevede Erciyes Dağı’na Büyükşehir Belediyesi tarafından önemli yatırımlar yapılıyor. Kayak turizminde lider kent haline gelmek isteyen Kayseri, Dağ ulaşımı için yolları sıfırdan yaptı. Ayrıca, kayak pistleri düzenli olarak açılıyor. Otel ve sosyal tesislerinde inşaat çalışmaları gerçekleştiriliyor. Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Erciyes, Kayseri’ye karı ile gelir sağlıyor. Kentin en önemli yanlarından biriside kuşkusuz asayiş yönünden emniyetli olmasıdır. Başlıkta da belirttiğimiz üzere Kayseri’de insanlar sakin ve huzurlu bir hayat sürüyor.

 Feodal ilişkilerin korunduğu kentte hayırseverler de önemli bir yer tutuyor. Okul ve camilerin yanı sıra aş evleri, park ve bahçeler hayırseverler tarafından yapılıyor. Sınıfsal farklılıkların en aza indirgenmeye çalışıldığı kentte yardımlaşmanın izlerine her alanda rastlamak mümkün oluyor. Sosyal yönden de gelişmek isteyen Kayseri’de farklı zevklere hitap eden mekanların sayısı her geçen gün artıyor. Anadolu’nun göbeğinde medeniyetin gelenekle buluştuğu merkez olarak Kayseri beğeni kazanmayı başarıyor.