Türkiye'de izlenme rekorlarına ulaşan ATV'de oynayan Hercai 5. bölüm fragmanı ile dizi heyecan yaratmaya , merakları uyandırmaya devam ediyor. 1. sezonu başladığı tarihten bu yana Hercai dizisinin reytingleri de artmaya başladı. Nefes kesen sahnelerle ekranlarda oynamaya devam eden dizinin Hercai 5. bölüm fragmanı yayınladı. Fragman gizemini koruyor ve Cuma gününü heyecanla bekletiyor. Hercai dizisi Cuma günü 20.00 da ekranlarda olacak.

 Mardin'de çekilen dizi birbirine düşman 2 ailenin çocuklarının evlenmesiyle hikayeye başlıyor. Babannesinin zoruyla kuzeni ile evlendirilen Miran, yine babannesinin zoruyla düşman oldukları ailenin kızı olan Reyyan'la intikam uğruna evleniyor. Kuzenine ise onu kardeş bildiği için evlendiği gün bile dokunmayan Miran, intikam için evlendiği Reyyan'a aşık oluyor. Fakat bu aşk imkansız hale geliyor. Evlendiği günün akşamı Miran ve Reyyan dağda bir ahşap evde kalıyor. Babannesi ise oyunu bitirmesini söylüyor Miran'a ve Miran Reyyan'ı tekediyor. Evde kendisini yakan Reyyan yangından sağ kurtuluyor ve mecbur baba evine dönüyor. Eve döneceği zaman töre gereği öldürüleceğini bilen Reyyan yinede eve gidiyor.

 Dedesi tarafından dövülen Reyyan'ı dedesi öldürmek istiyor fakat kızın babası kurtarıyor. Namus meselesi olduğunu ve kızda kusur olduğunu sanan dede ise kızı yeniden evlendirmek istiyor. Reyyan'ı bırakmaya dayanamayan Miran onu kurtarmak için bir adama git onu iste diyor. Adam konağa dedesinden Reyyan'ı istemeye gidiyor ve Reyyan öldüreceksenizde ben istemiyorum diyor ve kabul etmiyor. Adamları evden gönderen dedesi ise Reyyan'ı öldürsün diye torunu Azat ile onu gönderiyor.

 Aslanbey'ler  ise Şadoğulları ile yüzleşmek için haber gönderip meydan'a çağırıyor. Aslanbeyler bunun oyun olduğunu kızı intikam için aldıklarını söylüyor ve yasları olan kara eşarbı meydana atıyor ve yasını bitiriyor. Bunu öğrenen Şadoğulları için artık geç olmuştur çünkü Reyyan ölüme gidiyor. 

 Reyyan'ı ölüme götürmek için alan Azat Reyyan'a aşık olduğundan onu öldürmüyor ve şehirden tam götürecekken Miran yolu kesiyor ve Reyyan'ı almak istiyor. Acı çeken Reyyan ona gitmemek için köprüden atlıyor. Ve burada 4. bölüm başlıyor. 

 Reyyan'ın ardından köprüden atlayan Miran'da suda kayboluyor. Gidip bir bağ evine saklanan Reyyan ve Miranın yerlerini öğrenen Şadoğulları evi basmaya, ikisinide öldürmeye geliyorlar. Miran'dan intikam almak isteyen Reyyan bağ evinde Miran'ı vuruyor fakat gideceği sıra dayanamıyor ve yine Miran'ın canını kurtarıyor. Reyyan'ın dedesi yani Hazar'ın babasının bağ evine gittiğini öğrenen Hazar ise her ne kadar Miran'a öfkeli olsada bağ evine herkesten önce gidip kızı Reyyan ve Miran'ın  kaçmasına yardımcı oluyor. Bağ evinden kaçan Reyyan ve Miranı yol üzerinde Miran'ın arkadaşı olan Fırat kurtarıyor. Miran ise Reyyan'ı korkusuzca Aslanbeyleri konağına yani yaşadıkları konağa getiriyor. Herkesi şok eden Miran'a kuzeni olan karısı Gönül o kızı bu eve getiremezsin desede Miran Reyyan'ın elini tutup artık Reyyan'ın bu konakta kalacağını söylüyor. Ve 4.bölümü bitiriyoruz.

 Hercai 5.bölüm fragmanında ise Miran'la yüzleşmeye gelen Reyyan'ın annesi Miran'ı Aslanbeyleri konağının önüne çağırıp onunla konuşurken Reyyan'ın kaldığı odaya biri giriyor ve onu boğuyor. Fragmanı kısa olan ve gizemini koruyan Hercai dizisini herkes heyecanla bekliyor.

Hercai Cuma günü 20.00 da ATV'de sizlerle.