Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan külliyede birtakım açıklamalarda bulunmuş ve yerli otomobil için düğmeye basıldığını belirtmişti. Yerli otomobille alakalı detaylar ortaya çıkmaya başladı.  

Yerli arabalar ile alakalı bilinen ilk şey birkaç farklı model olarak üretime geçeceği. Arabaların hem Türkiye hem de dünya piyasasında hareketlilik yaratacağını bildiren objektifler üç farklı model düşünüldüğünü aktardı. Aileler için SUVmodel, gençler için spor araba modelleri ve makam aracı modellerinin üretileceği şimdilik gelen bilgiler arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "babayiğitler" olarak adlandırdığı Anadolu Grup, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törende imzalarını attı ve işi resmileştirmiş oldu.  

İlk Arabayı Cumhurbaşkanı Alacak 

Yerli otomobillerin ilk prototipi 2019 yılında tamamlanacak. Ticari olarak satışlar 2021 yılında başlayacak. Yaptığı konuşmada da söylediği gibi ilk arabayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alacak. Türkiye araba sanayisinde hedef olarak dünyanın en önemli markalarından birini oluşturma peşinde olacak. Hem ülke içinde çeşitliliği sağlamak hem de dünya tarafından ilgi görmek için birkaç farklı model olarak piyasaya sürülecek olan arabalar üç model olarak belirlendi. Türk aile yapısına uygun SUVmodel araç, gençlerin ilgi odağı olacak spor modeller ve makam araçları üretilecek araba modelleri arasında yer alıyor.