Türkiye yerli füzesinin test atışını başarıyla gerçekleştirdi. Türkiye hava savunmasında önemli görece sahip olacak olan yerli füze HİSAR-A Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin de katılımıyla test atışı başarıyla gerçekleştirildi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Kara Kuvvetleri Komutanlığının hava savunma ihtiyaçlarının karşılanması için Savunma Sanayi Müsteşarlığınca ortak yürütülen Hisar adı verilen yerli füzenin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye hava savunmasında önemli görevler üstlenecek olan Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi HİSAR-A’nin bugün test atışı gerçekleştirildi. Yapılacak test atışı için Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’de oradaydı. Test atışı ROKETSAN ve ASELSAN tarafından Aksaray’da gerçekleştirildi. Proje itki vektör kontrolünde programlandı. Büyük bir heyecan yaşanan test atışında HİSAR-A Projesi’nin ateşlenen füzesi fırlatma sisteminden ayrıldığı zaman büyük bir heyecan yaşandı. Füzenin uçuşu sırasında zorlu manevraları rahat ve kıvrak bir şekilde tamamladıktan sonra test sürüşü başarıyla sonlandırıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri için çok önemli görevler üstlenecek olan HİSAR-A Projesi alçak ve orta irtifa savunma füze sistemleri için çalışmaların artırılması ile Türkiye’ye kazandırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda görev alacak olan RPKETSAN, elektro-optik, radar, komuta kontrol, atış kontrol ASELSAN ile ortak yapılacak olan projeler yer alacak. Yapılan yerli füze HİSAR-A helikopterler, uçaklar, seyir füzeleri, hava araçları ve havadan karaya füzelere karşı etkili olacak ve bu sayede Türkiye sınırlarını tehdit eden her türlü unsur önceden tespit edilip imha edilebilecek.