Terör örgütlerine yapılan operasyon ve çalışmalar hızla devam ederken yine Van'ın Başkale ilçesinde yapılan araştırma ve çalışmalar ile terör örgütü olan PKK'ya yönelik yapılan operasyonda çok fazla sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, Tahıl Mahallesi kırsalında terör örgütü PKK ve KCK'nın barınma yerlerine yönelik 20 Haziran'da 'Şehit Güvenlik Korucusu Halil Gezgin Operasyonu' düzenlendi. 

Askerlerimiz terör örgütü üyelerinin barınak ve yaşam yerlerini bulmaya ve araştırmaya son hızla, dikkatli bir şekilde devam ediyor. Ülkenin sayılı yerlerine yuva kuran terör örgütleri yapılan araştırma ve takiplerle bir bir yakalanıyorlar. Bir çok ilçede yakalanan terör örgütleri bu seferde Van'ın Başkale ilçesinde barınaklarını kurdular. Çok geçmeden askerlerimiz tarafından ele geçirilen barınaktan çok sayıda barınma aletleri ve yiyecekleri çıktı. Yapılan operasyon sonrasında askerlerimiz bulunan tüm alet ve yiyeceklere el koydular. 

Yapılan operasyonda araziye gömülü olan 3 sırt çantası, 2 telsiz, 3 yelek, 7 battaniye, 4 güneş paneli, 2 tüp, 12 jelikan bidon, mat, ocak, 200 kilogram küp şeker, 120 kilogram kuru fasulye, 49 kilogram tuz, 10 kilogram tahin-pekmez, bir çok kıyafet, 2 uyku tulumu, 47 kilogram çay, 6 kilogram helva, 5 kilogram zeytin, 60 litre ayçicek yağı, 60 litre silah yağı, 7 tane çakmak gazı, 4 kilogramlık ikramlık paket şeker, çok sayıda ayakkabı, 11 karton sigara, çamaşır ipleri, 20 kilogram kuru tahıl olan makarna, 18 kilogramlık salça, 4 kilogramlık reçel, 17 kilogram peynir, toz deterjan, 11 strafor, 20 litre mazot, çanta ve kadın montu ele geçirildi.