Kayseri’de ünlü iş adamı 31 yaşında ki Ahmet Hassu’nun öldürülmesine ilişkin tutuklu yargılanan Hacı Eren’i cinayete azmettirdiği iddiası ile iş adamı Ahmet B. 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 Kayseri’de merkez Melikgazi ilçesine bağlı Gültepe Mahallesi’nde bulunan bir alışveriş mağazasının otoparkında 22 Nisan 2017’de gerçekleşen olayda iddialara göre iş adamı Ahmet Hassu’nun park halinde ki otomobilinin yanına yaklaşarak aracında bulunan Ahmet Hassu’ya tabancayla ateş etti.

 Saldırının hemen ardından olay yerine sağlık ekiplerinin gelmesine rağmen olayda yaşamını yitirdiği öğrenilen Ahmet Hassu’nun katili olarak tutuklu yargılanan Hacı Eren’in tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Cinayetle ilgili silahı ateşleyen ve ilk zanlı olarak tutuklu yargılanan Hacı Eren’in tutukluluk halinin devamına karar verirken diğer şüpheli olarak gözaltına alınan kişilerin tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

 Hacı Eren’in Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi 28 Haziran tarihinde görülen duruşmasında ‘ kasten adam ‘ öldürmek suçundan ömür boyu hapsinin istendiği duruşmada zanlının ifadesinden yola çıkarak azmettiricinin iş adamı Ahmet B. Olduğu öğrenildi. Kaçak olarak aranan iş adamı Ahmet B. Geçtiğimiz Ağustos ayında Artvin’in Hopa ilçesinde polis ekipleri tarafından yakalanarak yargı karşısına çıkarılmak üzere Kayseri’ye getirilmişti.

 Sanık Ahmet B. Yapılan ilk duruşmasında hiçbir suçlamayı kabul etmediğini ve bütün suçlamaları reddettiğini söylemişti. Hakimler ifadelerin ve delillerin tekrar incelenmesi  Ahmet B’nin ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

 Ahmet B.’nin bugün ki görülen duruşmasında ise mahkeme heyeti yapılan duruşma ve deliller sonucunda Ahmet B.’nin iş adamı Ahmet Hassu’nun cinayetine ilişkin azmettirici suçundan dolayı 24 yıl hapis cezasına çarptırıldığını mahkeme dosyasında kayıtlara geçirdi.  Mahkeme de son kez ifade veren zanlı Ahmet B. ‘’ söyleyecek hiçbir sözüm yok. Ben suçsuzum ve bu suçlamaların hiç birini kabul etmiyorum. Ben bu eylemi yapmadım ve yaptırtmadım. Cinayetle hiçbir ilgim yoktur.’’ dedi.