Dört kadın halk ozanından biri olan Ayten Gülçınar hayatını kaybetti. Türkiye’yi temsil etmek için UNESCO’ya davet edilen Sivas halk ozanı ve şairi Ayten Gülçınar nişanlısının oğlu tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde ikamet eden halk ozanı 58 yaşında ki Ayten Gülçınar nişanlısı Halil B. İle bir gün önce evlerinden çıktıkları sırada silahlı saldırıya uğradı. Etrafta bulunan vatandaşların yardımıyla hastaneye kaldırılan Ayten Gülçınar ve nişanlısı Halil B. Hastanede hemen müdahale altına alındı. Halk ozanı Gülçınar yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Nişanlısı Halil B. ise ağır yaralı olarak yoğun bakımda tedavi göremeye devam ediyor.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği saldırıyı gerçekleştiren kişinin Halil B.’nin oğlu Hüseyin B.’nin olduğunu üzerinde duruyor. Olay günü araştırma başlatan polis ekipleri şüpheli şahsın aracını Keçiören’de terk edilmiş olarak buldu. Hüseyin B.’nin yakalanması için soruşturma başlatan polis ekipleri şahsın gizlenebileceği yerleri tek tek araştırıyor. Hüseyin B.’nin halk ozanı Ayten Gülçınarı 1 yıldır miras yüzünden tehdit ettiği hatta bu nedenle mahkemeye yapılan talep üzerine koruma kararı çıkartıldığı öğrenildi. Fakat olay günü Ayten Gülçınar ve nişanlısı Halil B.’nin polis koruması talebinde bulunmadığı öğrenildi.

Halk ozanı Ayten Gülçınar’ın oğlu olan Fahrettin Gencer olayla ilgili yaptığı açıklama da annesi Ayten Hanım’ın Halil B. İle evlenmesi durumunda mirasın bölüneceği nedeni ile Halil B.’nin oğlu Hüseyin B. Ve diğer çocuklarının bu duruma karşı çıktığı hatta annesinin yanı sıra kendisinin de Hüseyin B. Tarafından sürekli tehdit edildiğini ileri sürdü. Emniyet müdürlüğüne yapılan şikayetler sonrası bir çok kez ifadesi alınan Hüseyin B.’nin serbet bırakıldığını da vurgulayan Fahrettin Gencer cinayetin işlenmesinin sebebinin kesinlikle miras paylaşımı olmasına dikkat çekti.