Türkiye bir ilke daha imza atmıştı. Yurt genelinde başlatılan ‘’ Türkiye Güven Huzur’’ uygulamasında çeşitli suçlardan aranan ve bulunamayan bin 159 kişi yakalanırken 267 kişide gözaltına alındı.

81 ilde birden uygulanan ve ‘’ Türkiye Güven Huzur’’ uygulaması kapsamında bir çok suçtan aranan bin 159 kişi yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı 22 Aralık akşamı 81 il genelini kapsayan ve eş zamanlı olarak özellikle stratejik önemi olan umuma açık yerlerde ‘’ Türkiye Güven Huzur’’ uygulamasının 8’incisini gerçekleştirdi. Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile birçok birim amirinin birebir takip ederek Emniyet Genel Müdürlüğü Koordinasyon Merkezinden canlı olarak takip ettiği bu uygulamada asayiş, çevik kuvvet, terörle mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, trafik, özel harekat, narkotik, deniz ve havacılık şubeleri olmak üzere toplamda 13 bin 525 ekip, 84 deniz aracı, 316 dedektör köpeği,  11 hava aracı, 74 bin 162 personel katılarak işlerini titizlikle yürüttü.

Huzur ve güven ortamı için bu uygulamanın devamının sağlanacağı amaçlanarak, şehir giriş- çıkışları ile stratejik önemi olan şehir merkezlerinde önceden tespit edilen 4 bin 329 uygulama noktasında 1 bin 435 umuma açık yerde bu uygulama gerçekleşti. Yapılan uygulama sonrası 267 kişi gözaltına alındı, bin 159 aranan kişi yakalandı, 150 bin 943 araç kontrol edilerek 225 aracın arandığı belirlendi. Bununla beraber 4 bin 63 araca cezai işlem uygulanırken bin 101 araç ise trafikten men edildi.