Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu Türkiye Barolar Birliği isminde bulunan ‘Türkiye’ kelimesinin kaldırılacağı söylemlerine yanıt verdi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı partisinin grup toplantısı sonrasında açıklamayı hayretle dinlediklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerinin sorularına kuliste yanıt verirken ‘’ Onun ( Tük Tabipleri Birliği) başında ki Türk ifadesi zaten Bakanlar Kurulu kararıdır. Bir defa onu oradan süratle çıkarılması lazım.Sadece Tabipler Birliği değil, Türkiye Barolar Birliği ile ilgilide aynı şey’’ diyerek başında kullanılan Türk ibarelerinin kaldırılmasına yönelik açıklamalar yapmıştı.

Başkan Fevzioğlu ‘’ Bu açıklamaları parti genel başkanı olarak mı, Cumhurbaşkanı olarak mı yaptığını bilmiyoruz. Türkiye Barolar Birliği, büyük Türk milletinin kalbinde en özel yerini çoktan almıştır. Türkiye Barolar Birliği’nin her söylemi, her uyarısı, her duruşu her zaman milli olmuştur’’ diyen Fevzioğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye ibaresini kaldırmak istediğinin sebebini anlamaya çalıştı.

Başkan Fevzioğlu ‘’ Sayın Cumhurbaşkanı ‘nın da aynı hassasiyetle, Türkiye Cumhuriyeti devletinden ve Türk milletinden yana taraf olan kurumları; kendi gibi konuşmadığı, kendi kendilerini kullanmadığını ve hatta etrafında kendisini uyaracak bir kişi kalmamışken en milli hislerle uyardığı için suçlamaktan vazgeçmesini bekliyoruz, diliyoruz.