Tesla, kripto para birimi Bitcoin’i araçları için ödeme yöntemi olarak kabul eden ilk otomobil üreticisi olarak bu yılın başlarında manşetlere çıkmıştı.

Bugün geldiğim noktada ise Bitcoin ile ödeme seçeneği şirketin Tasarım Stüdyosu’ndan kaldırıldı. Bu da gösteriyor ki Tesla fikrini değiştirdi. Böylece geriye kalan ödeme seçenekleri kredi kartı veya Apple Pay oldu.

Konuyla ilgili bir Tweet atan Elon Musk, Bitcoin’in bir ödeme seçeneği olarak kaldırıldığını duyurdu. CEO, Bitcoin madenciliğinde fosil yakıtların kullanımıyla ilgili endişeler nedeniyle bu kararın aldınığını açıklayan bir Tweet paylaştı. Tweet’te aynı zamanda daha az enerji harcayan diğer kripto paraların da değerlendirildiğine yer verildi.

CEO Elon Musk’ın dijital para birimine olan ilgisi göz önüne alındığında, Bitcoin’i kabul etmek hamlesi çok da şaşırtıcı değildi zira şirket Şubat ayında 1.5 milyar dolarlık Bitcoin satın almıştı. Bu aşamadan sonra asıl merak konusu bir sonraki kripto paranın hangisi olacağı yönünde. Dogecoin, en çok konuşulan adaylar arasında yer alıyor.