Birleşik Taksi Şoförleri Derneği’nin internet üzerinden hizmet veren Uber’e karşı açtığı dava görülmeye başlandı. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği internet üzerinden hizmet veren Uber’e erişimin engellenmesini istiyor.

Taksi şoförleri Uber şoförlerinin trafiğe çıkmasını istemediklerini ekmek paramıza engel oluyorlar müşteri kaybediyoruz gerekçesi ile kanuni yollara başvurmuştu. Uber’e internet üzerinden erişimin engellenmesine ilişkin açılan dava bugün İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde duruşma görüldü. Duruşmaya taksici odaları yöneticileri ve avukatları duruşma salonunda hazır beklediler.

Duruşmanın gidişatında söz alan Birleşik Taksi Şoförleri Derneği avukatları özellikle ‘’ Karayolları Taşıma Yönetmenliğinin’’ değiştiğini belirterek bu konu üzerinden Uber ile ilgili önlem alınmasına ilişkin isteklerde bulundular. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği avukatları Uber’e erişimin engellenmesinin gerektiğini Uber şoförlerinin çoğalması ile diğer taksicilerin maddi sıkıntıya düşeceklerini savundu. Mahkeme iki tarafı da dinledikten sonra bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek duruşmayı bir sonraki tarihe aktardı.

Mahkemenin bitimi ardından adliye önünde açıklama yapan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ‘’İstanbul Taksicileri olarak emeğimizi ve ekmeğimizi kesinlikle kimseye yedirtmeyiz. Bu yüzden açmış olduğumuz davanın sonuna kadar da arkasındayız. Hakim 15 gün içerisinde bilirkişi raporu istedi ve 15 içerisinde bilir kişi raporu gelir gelmez hakim tedbir kararını verecek. Gelişmelere lehimize olacak. Biz korsan değiliz, hırsız değiliz. Sadece ekmeğimizin peşindeyiz. Avrupa ülkelerinde yaşanan taksici eylemlerinde görüyorsunuz sağ sol yakılıp yıkılıyor, binalara çevreye zarar veriliyor eylem yapılıyor. Biz hiçbir zaman bu düşüncede olmadık ve eylem dahi yapmadık. Eğer meclisimiz bu konuda çalışmazsa, adalet farklı bir karar verirse taksi esnaflarının da sabrı taşar. Taksi esnafı ekmeği için her şeyi yapar’’ dedi.