Zeytin Dalı Harekatına son dakika yapılan saldırıda 1 şehit, 2 yaralı olduğu öğrenildi. İdlib’ te Türk askeri konvoyuna düzenlenen hain saldırıda 1 sivil görevli şehit oldu, 1 asker ve 1 sivil yaralandı.

 Tün gözler Afrin’ de devam etmekte olan Zeytin Dalı operasyonuna çevrilmişken kara haber Suriye’ nin İldib kentinde meydana geldi. Türk askeri konvoyuna düzenlenen saldırıda 1 sivil görevli şehit oldu, 1 asker ve 1 sivilde yaralandı. TSK’ da açıklama yapıldı. TSK’ dan gelen bu açıklamada, İdlib Gerginliğini Azaltma Kontrol Gücü faaliyetleri kapsamında, 30 Ocak ‘018 tarihinde İdlib kuzeyinde intikal halinde olan konvoya, görevli bir askerin şehit olduğu, bir asker ile bir sivil görevli personelin yaralandığı bilgisi bildirildi. Açıklamada, ‘’Saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz’’ denildi.

 TSK’ nın Ekim ayından beri İdlib’ re olduğu öğrenildi. Astana süreci kapsamında, ateşkesin tesis, gözetim ve devamını sağlamak, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun şartları temin etmek maksadıyla İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ nde görev yapacak Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, 8 Ekim 20017 tarihinde icrasına başlanan keşif faaliyetleri ile koordineli olarak, 12 Ekim 2017 tarihinden itibaren gözlem noktalarını teşkil faaliyetleri başlamıştı.