Foça ve Karaburun mevkii arasında bu sabah 8:13’ de gerçekleşen deprem şehir merkezinde de hissedildi.

İzmir’de bu sabah saat 8:13 sıralarında Foça ve Karaburun mevkiinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitü’sü  depremin bugün saat 8:13 sularında yerin 16.98  kilometre derinliğinde olduğu bilgisini paylaştı. Deprem İzmir Manisa çevre il ilçelerinde de hissedilirken en çok paniği depremin sabahın erken saatlerinde olması sebebi ile İzmir halkı yaşadı.

Depremin sabahın erken saatlerde meydana gelmesinden dolayı çoğu İzmir’li depreme uykusunda yakalandı. Halk Arasında büyük panik yaratan deprem korku ve endişeye sebep oldu.Sosyal medyaya düşen ilk haberlerde İzmir’lerin depreme uykusunda yakalandıklarını yazıldı. Deprem kısa sürede Twiterda TT  olurken bazı  sosyal medya kullanıcıları şöyle paylaştı.Bir sosyal medya kullanıcısı ‘nasıl uyandığımı bilemedim’ ifadesini kullandı.

 Diğer bir sosyal medyada yer alan kullanıcı yorumu ‘10saniye süren deprem sırasında köpeklerin havladığını, evin balkonundaki kuşların kaçtığını ‘söyledi.

Yaşana depremden dolayı ilk akla gelen daha büyük bir depremin olacağı korkusu ve endişesi insanlar arasına paniğe sebep oldu.

Yaz aylarında İzmir çevresi civarındada birkaç kez deprem olduğu haber bültenleride yer almıştı.