Sigaraya gelen zamla birlikte insanların tütüne olan ilgisi arttı. Her sigara markasına olduğu fiyatın üstüne 2 TL zam eklendi. Sigaranın ise Ülkemizde kullanım oranları çok yüksek olduğu için kimisi gelen zammı önemsemedi, kimisi kullanımı azalttı, kimisi bıraktı, kimisi itiraz etti, diğer çare bulamayanlar ise tütün kullanımına yöneldi. Kayseri'de tütün satan esnafların ve tütün üretimi yapanların da yüzleri güldü.

Adıyaman'da bulunan tütün üreten bir esnaf ise şu sözleri dile getirdi  ;

- " Sigara satışlarına 1-2 senedir zam gelmemişti ama öyle bir şey bekliyorduk. Zammın gelmesi Adıyaman için iyi oldu. Çiftçi kendi yetiştirdiği tütünü daha kolay satacak. Ekonomik krizden dolayı çiftçi zor durumda ve zammın gelmesiyle tütün tüketimi artacağını ve daha fazla satacaklarını düşünüyorum" dedi.Tütün fiyatlarının sigaraya gelen zamma göre daha uygun olduğunu söyleyen Veysel Yavaş, "Zam oranı tütüne yansımaz. Çünkü sigara fiyatları dolayısıyla zaten tütün satışları pek olmuyor. Gördüğümüz genel durumda ise vatandaşın bütçesini zorladığı için gidipte 15 liraya sigara alamıyor. O yüzden tütün daha ekonomik hem de daha sağlıklı. İiçinde kimyasal maddelerde yok. Sigaraya zam gelmesi konusunda da düşüncem; o kadar paramız dışarı gideceğine, başka firmalar kazanacağına tütün üreticileri kazansın, yerli üretici kazansın ve Türkiye kazansın" diyerek bu açıklamayı yaptı.

Sigara konusunda bilgi vermek gerekirse : 

Sigara kullanımının her türlüsü zararlıdır hazır alınan sigarada, tütün ürünleride aynı zarardadır. Sigaranın içerisinde ;                                                                                                       - Polonyum, Redan, Metanol, Toluen, Kadmiyum, Bütan, DDT , Aseton, Naftalin, Arsenik, Amonyak, Karbon monoksit, Katran, Nikotin ve 3.884 toksik madde bulunuyor.

Yeşilay'ın yıllardır yaptığı ve yapmakta olduğu açıklamaya bakacak olursak. Dünyada her yıl 6 milyon kişiyi sigaranın zararından kaybediyoruz. Bu ise her 10 saniyede bir kişinin ölmesi demektir. Sigara kullanan bir insanın diğer insanlara göre yaşayacağı sağlık sorunlarına bakacak olursak eğer ; 

- Akciğer kanseri olma riski 22 kat daha fazladır. Mesane kanseri riski 2 kat, bronşit olma riski 10 kat, kalp hastası olma riski 3 kat, kalp krizi riski 3 kat, prostat kanseri riski 2 kat, rahim ağzı kanseri riski 16 kat daha fazladır.

Sigara kullanan kişiler tüm bu zehri tüketiyor ve milyonlarca sağlık sorunu yaşıyor ancak sigara dumanında kalan çocuklar ve diğer bireylerde aynı zehri tüketmiş oluyor. Yıllardır uzmanların uyardığı ve özellikle altını çizerek söylediği şey "SİGARA KULLANMAYIN" oldu. Eğer sigara kullanan ve bunu bırakmayan varsada kliniklerimize gelsinler, bizden destek alsınlar seanslar halinde kullanımı bitirebilirler dendi. Eğer sigarayı bırakmak istiyorsanız ilgili sitelerle iletişime geçebilir, sigara bırakma hatlarını arayabilrisiniz.

Marlboro - 15 TL

Marlboro Touch Blue/Gray/Aqua/One - 14 TL

Parliament - 15.50 TL

Muratti - 13 TL

Muratti Blu - 12 TL

Lark - 12 TL

Lark Reserve - 11.5 TL

LM Mode Red - 11 TL