İçişleri Bakanlığı, valiliklere şampiyonluk kutlama genelgesi gönderdi. Spor Toto Süper Lig'de son hafta maçları bu akşam yapılacak. Şampiyonluk heyecanı yaşayacak olan taraftarlar ise şampiyonluk kutlamalarını bekliyor. Peki, tam kapanmada şampiyonluk kutlamalarına izin verilecek mi?

ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI YAPILACAK MI?

TRT Haber'in haberine göre, Spor Toto Süper Lig'de son hafta müsabakalarının oynanacağı belirtilen genelgede, gerekli tedbirlerin alınması istendi. Asayiş ve tam kapanma süreci kurallarına dikkat çekildi. Valiliklerden maçların oynanacağı statlara futbol federasyonunca belirlenen sayı kadar izleyici ve görevli alınması istendi. Şampiyonluk kutlamalarında kalabalıkların cadde, sokak ve meydanlarda toplanmasına izin verilmeyecek.

BAKAN SOYLU DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Öte yandan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Ankara’da Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde Ramazan bayramı tedbirlerine ilişkin yaptığı basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile canlı bağlantıda Süper Lig'de oynanacak şampiyonluk maçlarına ilişkin de uyarılarda bulunmuş ve cumartesi günü oynanacak maçların ardından şampiyonun belli olacağını anımsatmıştı.

Bugün oynanacak maçların sonucuna göre Süper Lig şampiyonu belli olacak.

Maçlar öncesi İçişleri Bakanlığı Valiliklere gönderdiği uyarı yazısıyla salgın tedbirlerinin ihlal edilmemesi için önlem alınmasını istedi.

Asayiş ve tam kapanma süreci kurallarına dikkat çekilerek maçların oynanacağı statlara Türkiye Futbol Federasyonunca belirlenen sayı kadar izleyici ve görevli alınması istendi.

Şampiyonluk kutlamalarında kalabalıkların cadde, sokak ve meydanlarda toplanmasına izin verilmeyecek.

Galatasaray-Yeni Malatyaspor takımları arasında oynanacak maç nedeniyle Türk Telekom Stadyumu'na çıkan yollar saat 17.30 itibariyle trafiğe kapatılacak.

Sürücüler alternatif yollara yönlendirilecek.