Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı geçtiğimiz günlerde AK Parti genel merkezine gitmişti. Saat 16:00'da düzenlenen basın toplantısında Nevşehir Belediye Başkanlığından ve AK Parti'den ayrılma kararı aldı!

Habertürk'ten Emrah Doğru'ya konuşan Nevşehir Belediye Başkanı, "Son 2 yıla yakındır Nevşehir’de çok büyük çalışmalar yürüttüm ama maalesef çok yıprandım. Hem fiziki olarak hem ruhen çok yıprandım" dedi.

Siyasete devam edeceğini söyleyen Arı, "Daha sağlıklı bir şekilde yol almak adına bugün gün içerisinde hem partimden hem de belediye başkanlığından istifa edeceğim. Aileme vakit ayıracağım ama tekrardan güzelce dinlendikten sonra siyasete devem edeceğim" diye konuştu.

Yeniçağ Haber Müdürü Twitter'dan yaptığı açıklamada;

Milli Gazete'nin haberine göre;

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti'den ve belediye başkanlığından istifa etme kararı aldı. Uzun süredir kulislerde önceki dönem AK Partili belediye başkanının yolsuzluklarını araştırdığı için Arı'nın üzerinde AK Parti tarafından büyük baskı yapıldığı konuşuluyordu. 

Rasim Arı’nın bugün İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından görevden alındığı öğrenildi.

Arı, geçtiğimiz hafta cuma günü AK Parti genel merkezine gitmişti. İddialara göre Ak Partili yetkililer, Rasim Arı’nın parti çizgisine uymadığı gerekçesiyle “Sağlık Sorunları” gerekçe gösterilerek istifa etmesini istendi.

HEM FİZİKİ HEM RUHEN ÇOK YIPRANDIM
Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, "Son 2 yıla yakındır Nevşehir’de çok büyük çalışmalar yürüttüm ama maalesef çok yıprandım. Hem fiziki olarak hem ruhen çok yıprandım." dedi.

PARTİDEN VE BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA EDECEĞİM
Siyasete devam edeceğini söyleyen Rasim Arı, "Daha sağlıklı bir şekilde yol almak adına bugün gün içerisinde hem partimden hem de belediye başkanlığından istifa edeceğim. Aileme vakit ayıracağım ama tekrardan güzelce dinlendikten sonra siyasete devam edeceğim." diye konuştu.

BUGÜN SAAT 16.00'DA AÇIKLAMA YAPACAĞIM
Rasim Arı daha sonra, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, "Kardeşlerim dostlarım hemşehrilerim, Saat 16.00 da gerekli açıklamayı yapacağım Gönlünüz rahat cumanız mübarek olsun." ifadelerini kullandı.

MAKAM ARACINA ATEŞ EDİLMİŞTİ
Nevşehir Belediye Başkanı AKP'li Rasim Arı'nın içinde bulunduğu makam aracına, 10 Aralık'ta akşam saatlerinde Aksaray merkez ilçeye bağlı Gençosman köyü yakınlarında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce av tüfeği ile ateş edilmişti. Silahtan çıkan saçmalar, Arı'nın aracına isabet etmiş, Arı saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.