Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılmış olan Zeytin Dalı Harekatı tüm hızıyla devam ederken terör örgütleri de ağır darbeler almaya devam ediyor. Harekatın başlaması ile PKK/YPG’nin hainlikleri tek tek gün yüzüne çıkıyor.

 Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin’de ki sivil halka zulmünü artıran terör örgütleri sivilleri canlı kalkan olarak kullanmaktan çekinmedikleri gibi şimdilerde ise PKK/PYD sivil göçü engellemek için şiddet uygulamakla beraber ateşkes olacak yalanı ile halkın göç etmesini engellemeye çalışıyor.  Afrin Harekatı’nda sağ olarak ele geçirilen HPG’li terörist Tirej B. Verdiği ifadelerde Afrin de bulunan sivil halka uyguladıkları şiddeti, onları nasıl baskı altında tuttuklarını anlattı. Kan donduran ifadeler veren Tirej B. Sivil halkı çatışma olduğu zamanlar araçların arkasına bağlayarak talimat bölgesine götürülmesi için kendisinin de emir verdiğini belirtti.

 Sivil halkın göç etmesine ilişkin de açıklamalar yapan Tirej B. ‘’ Afrin merkezde çok sayıda sivil göç verilmeye başlandı. Bu göçü engellemek için sivillere silahla baskı uygulayarak tehdit ettik. Yasaklara uymayan sivil halka şiddet uyguladık. Çatışmaların artması nedeni ile sivil halkı bölgede tutmakta güçlük çekiyorduk. Kandil sivil göçü durdurmamız için sürekli olarak talimat verip 2gerekirse şiddetin dozajını artırın, halka da ateşkes olacağını inandırın, evlerine eski düzenlerine tekrar kavuşacağı yalanlarını söyleyin onları buna inandırın’ diyordu. Yaptığımız tüm hamlelere rağmen göç durmayınca bizde ‘rejim ve Rusya ile anlaşıp ateşkes sağlanacak’ dedik. PKK sivil halkı elinde tutmak istiyor çünkü siviller ayrılırsa Afrin düşer.’’ diyerek terör örgütlerinin sivil hakla uyguladığı zulmü yapılan hainlikleri bir kez daha gözler önüne serdi.

Diğer yandan ise kaçan sivil halk bunu yasal olmayan yollarla gerçekleştiriyor. Kaçakçılarla anlaşan sivil halk Halep’e gelebilmek için 300 bin ile 500 bin arası Suriye Lirası ödemeleri gerekiyor.