İslam’da güncelleme yapılması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a katıldığını belirten Nihat Hatipoğlu ”Başkanımız, çağın ihtiyacına göre yeni içtihatlardan bahsedilmesi gerektiğini savunuyor.” Dedi.

İlahiyatçı Nurettin Yıldız ve bazı ilahiyatçıların yapmış olduğu açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kabine tarafından oldukça sert tepkiler verilmişti. Bu tepkilerin ardından kürsüye çıkan Erdoğan, “Dini konularda şahıslardan önce Diyanet İşleri Bakanlığı’nın ön planda tutulması gerekiyor. Bazı kitleler eleştiriyor fakat biz dinde reform aramıyoruz. Sadece bazı içtahadi konulara zamana uygun yaklaşılması görüşündeyiz.” Demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bahsettiği açıklamalara bir çok üniversitenin ilahiyat fakültelerinden destek gelirken, bir açıklamada Nihat Hatipoğlu’ndan geldi. Kendisine yöneltilen soruda Hatipoğlu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamalardan, dinde reform gerektiğini savunan kitlelere ve dar anlayışlı bireylere pay kapamayacaklarını belirtirim. Dinimizde bazı içtihat noktalarında, çağın ihtiyaçlarına yönelik yeni şeyler aktarılması gerektiğine altını çizerek değindi. İslamiyet’te hiç deforme olmadı. Allah, ”Biz bu dini indirdik, koruyacağız” buyuruyor. Bundan dolayı bizde açıklamalarımız ve fetvalarımıza güncel konular, sosyal yaşantımız, çağımızın gerektirdiği konular ile devam edeceğiz. Örneğin; klonlama, bankacılık, iş ortaklıkları, organ bağışı, para kullanımı gibi alanlar konularımız alanına girmelidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da bunlara değinmiştir. Farklı noktalara çekmek isteyenler olduğunu görüyorum fakat başarılı olamayacaklar. Her alanda olduğu gibi dinimizde de güncelliğe ihtiyaç vardır. İslam dini her çağa cevap verebilecek bir yapıdadır.