Niğde’nin Bor ilçesinde büyük bir facia yaşandı. Bor ilçesinde bulunana bir havai fişek fabrikasında patlama yaşandı. Patlamada ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 Niğde’nin Bor ilçesin de bir havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlamada olay yerinde iki işçinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Kemerhisar beldesinde bulunan fabrikada ki patlamanın nedeni henüz belirlenemedi fakat olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Bir işçi olay yerinde hayatını kayberdeken diğeri ise ağır yaralı olarak Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşamını yitirdiği öğrenildi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi. patlamada meydana gelen yangın diğer fabrikalara sıçramadan itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

 Havai fişek fabrikada toplamda 55 kişinin çalıştığı bildirildi. Bilinmeyen sebepten dolayı çıkan patlamada Muharrem Alkan (32) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken İlyas Ünlü ise olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerine gelen inceleme ekipleri patlamanın neyden kaynaklı olduğunu araştırmak için geniş çaplı soruşturma başlattı. Yapılan incelemenin ardından fabrika sahibi, fabrika sahibinin oğlu, iş sağlığı uzmanı ve sorumlu müdür jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin sorguları devam ediyor. Patlamanın dikkatsizlikten mi yoksa ihmalkarlıktan mı kaynaklandığı araştırılıyor.