Niğde’de askeri fabrikada başçavuş olarak görev yapan askerin yanında çalıştığı kadın memura cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla dava açıldı. Davada kadın memurun telefonuna kaydettiği başçavuşun konuşmaları delil olarak sayıldı.

Olay Niğde’nin Bor ilçesinde bulunan bir askeri fabrikada gerçekleşti. İddialara göre aynı birimde çalıştığı ve ailecek görüştükleri başçavuşun kadın memura cinsel tacizde bulunduğu, kadın memurun defalarca uyarılarına rağmen başçavuşun uyarılara rağmen tavırlarında değişiklik olmadığı ve bunun üzerine kadın memur şikayette bulunmuştur.

Bunun üzerine kadın memur ilk önce kurum amirlerine daha sonrada başsavcılığa şikayette bulundu,olaya konu olan dilekçede başçavuşla aile görüştüklerini bunun içinde aralarında yakın bir ilişkinin olduğunu söylen memur, fakat bir süre sonra başçavuşun tavırlarının değiştiğini, defalarca uyarmasına rağmen hiçbir değişiklik olmadığı gören kadın memur başçavuşun sesini kayda almaya kara vermiş.

Kadın memur bu yaşananlardan aylar sonra ses kaydını savcılığa dinletmesinin sorulmasına da ‘Başıma bir şey gelir diye korktum. Kanıt sayılabileceğini de düşünmemiştim, ayrıca olanları eşime anlatmamıştı.’ Diyerek kendini savundu.

İfadesi alınan sanık başçavuş ise kendisine’ abla’ diyerek hitap ettiğini psikolojik sorunları olduğu için iftirada bulunduğunu söyledi.

Dava bugün görülecek kadının şikayeti sonrası olayla ilgili milli Savunma Bakanının onayı ile soruşturma başlatıldı