Ankara 'da Osmaniye Vakfı 'nın açılışını gerçekleştiren Milliyetçi Hareket Partisi 'nin lideri Devlet Bahçeli yaptığı basın konuşmasında gündemle ilgili gelişen soruları yanıtladı.
Basın mensubunun yönelttiği bir soruda: ''Milliyetçi Hareket Partisi'nin Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığının koyması beklenilen Melih Gökçek hakkındaki son durum nedir?'' die sordu.

MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli şu yanıtları verdi:

"Melih Gökçek Ankara'da Milliyetçi Hareket Partisi'nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda herhangi bir görüşmemiz ve önerimiz olmamıştır. Fakat Ankaralılara, 20 yılı aşkın bir süredir belediye başkanı olarak büyük hizmetler sunmuş olan Melih Gökçek, 15 Temmuz darbesiyle de Türkiye'nin karşı karşıya gelmemesi için büyük bir gayret ve çaba sarf etmiştir. Bir çok vatandaşın evlerinde bulunmadıkları saatlerde  bile Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Sayın Gökçek Bey, tankların Ankara'ya girmesini önlemek için  Ankara Büyükşehir Belediyesinin tüm araçlarını seferber ederek, tankların geçmesini engellemiş ve halkı aydınlatma ve bilgilendirme konusunda da Ankara Kızılay'da bir hafta dan uzun bir süre devamlı mitingler yapmıştır. Melih Gökçek demokrasiden yana tavrını ortaya en iyi şekilde koymuştur.

 Milliyetçi Hareket Partisi'nden gönül rızasıyla 'Ben Belediye Başkanı olmak istiyorum' diyor ise o da ayrı bir konudur ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne de onur kazandırır.
Melih Gökçek ' i yeniden Ankara Belediye başkanı olarak görme arzusunu sanıyorum ki AK Parti de dahil olmak üzere, bütün partilere ulaştırmış olabilirler. Milliyetçi Hareket Parti'sine de  böyle bir yaklaşım vardır. 'Melih Bey değerli bir şahsiyettir ve Melih Gökçek Beyi belediye başkanı olarak görmek istiyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi'nde de belediye başkanı olur ise canı gönülden destekleriz ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne onur kazandırmış olur.' şeklinde yaklaşımlar vardır. Biz bunların hepsini dinliyoruz, değerlendiriyoruz. Saati, vakti ve günü geldiğinde kamuoyuyla herkese paylaşırız."