Konya’da bir kafede 6 bin liralık dolandırıcılık yapan şebeke liderinin kafede çalışan bir kasiyer ve işletme müdürü olduğu iddia ediliyor.

Konya’da bir kafede meydana gelen dolandırıcılık olayında akıllara durgunluk veren gelişmeler ortaya çıktı. Ukrayna’dan özel olarak getirildiği öğrenilen kart kopyala cihazıyla 69 kredi kartının kopyalandığı tespit edildi. Olayla ilgisi bulunduğu öne sürülen 7 kişinin tutuklandığı ve şebeke liderinin de kasiyer Gülsüm Yaşar(20) ve işletme müdürü Ali Aydemir(26) olduğu öne sürülüyor. Polis kredi kartlarının nerelerde kopyalandığını ve ne kadar para çekildiğini tespit etmek için çalışma başlattı.

Konya Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’ne 13 Ocak 2018 tarihinde başvuran ATM ve Kredi kartları kullanılarak 6 bin liranın çekildiğini söyleyen iki kişinin başvurusu üzerine çalışma başlattı. Kredi kartlarının en son Selçuklu ilçesinde bir kafede kullanıldığı tespit edildi.

İncelemeyi derinleştiren ve iş yer güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri kasiyer Gülsüm Yaşar’ın müşterilerin kredi kartlarını iki farklı post cihazından geçirdiğini gördü. Ayrıca Yaşar’ın yapılan üst aramsında kopyaladığı kredi kartlarına ait olduğu görülen 6 tane silip bulundu.

Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen  zanlılardan Gülsün Yaşar gazetecilerin görüntü almaması için yüzünü montuyla gizledi. Diğer iki zanlı ise birbirlerine ‘Ne güzel çıktın işte bak Herkes gazeteye çıkmak ister.’dedi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.