1981 İstanbul doğumlu olan oyuncu Abdül Süsler, Kocaeli Üniversitesi Kimya Bölümü’nde okuduğu sırada tiyatro topluluğunda çalışmalara başladı. Eğitimini Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde sürdüren ve aynı üniversitede de yüksek lisans yapan oyuncu, Müşfik Kenter’in asistanı olarak da akademik hayata katıldı.

Haliç Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapan ayrıca birçok tiyatro oyununda da rol alan Abdül Süsler, aynı zamanda dizilerde de boy gösteren bir isim. 2015 yılında ABD dizisi Insomnia’da Zayed karakteri ile dikkatleri çeken Süsler, ayrıca 2018 yılında Hürkuş Kanat filminde Sir Thomas karakteri ile yer aldı. Atv’de yayınlanan Kuruluş Osman dizisinde Kalanoz karakterini canlandıran oyuncu, şimdi bir başka tarihi diziye katıldı.

TRT1 ekranlarında bu sezonun en başarılı yapımlarından birisi olarak öne çıkan Uyanış Büyük Selçuklu’ya oyuncu da katıldı. Dizide Kıpçak Beyi karakterini canlandıracak olan oyuncu, 2 bölüm konuk oyuncu olacak.

Bu sezona damga vuran Uyanış Büyük Selçuklu, 35. bölümü ile birlikte sezon finali yapacak. Sezon finali öncesinde ise Abdül Süsler’i yeni karakterde iki bölüm izleyeceksiniz. 33. ve 34. yeni bölümlerde Abdül Süsler, Kıpçak Beyi olarak hikayede yerini alacak.