Meteoroloji uzmanlarından aman dikkat uyarısı geldi. İstanbullular için kar etkisini sert gösterecek.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Balkanlar’dan gelen kar yağışı beklenen etkiyi İstanbullulara da hissettirecek. Prof. Dr. Orhan Şen İstanbul’a kar ne zaman gelecek sorularını yanıtladı.

İstanbullular bu sen kara hasret kaldı. Soğuk etkisini gösterse de normal şartlarda bu mevsimde çoktan yağması beklenen kar bir türlü yağmadı. İstanbulluların merak ettiği kar ne zaman yağacak sorusu da Prof. Dr. Orhan Şen’den geldi. Şen’in Twitter hesabından yaptığı açıklamada ‘’ Türkiye’de soğuk hava 10 daha devam eder. İstanbul’da hafta sonuna kadar soğuk ve yağmur var. Pazar günü İstanbul ve Marmara’da kar olasılığı yüksek. Eğer sistem zayıflamaz ise Pazar akşam ve akşamüstü kar var. Sistem yeteri kadar soğumaz ise kuvvetli karla karışık yağmur olur. Bu nedenle İstanbul’da pazar ve pazartesi günlerine dikkat.’’ diyerek vatandaşı uyardı.

Mevsimlerin dengesinin değişmesi ile hava durumları da doğal olarak değişti. Küresel sistemle beraber dengelerin bozulması hava durumunun olumsuz etkileri yağmur ve karı en çok bekleyen çiftçiler oldu. Mahsulün ilk karı alarak beslenmesi yağmurla beraber sulamanın azalması beklenirken bu sene çiftçi için verimsiz bir dönem olacağa benziyor.