Hakkâri'nin Şemdinli ilçesine 40 kilometre, Derecik ilçesine ise 30 kilometre uzaklıkta bulunan Irak sınırındaki Ortaklar Köyü yakınlarındaki Süngütepe askeri üs bölgesinde 2 gün önce akşam saat 17.00 sularında meydana gelen patlamada 7 askerimizin şehit olduğu, 25 askerimizin ise yaralandığı Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

Edinilen bilgiye göre askeri birliğin mühimmat deposunda meydana gelen patlamada Topçu Uzman Çavuş Halil Daş, Topçu Çavuş Mehmet Kaşık, Topçu erler Menduh Çelik, İbrahim Özkur, Samet Kaymakçı, Yusuf Önder ile Melih Sancar  şehit düştü. İşte Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliği,Bizlerin rahat bir hayat sürebilmesi için sınırda can veren şehitlerimiz
Şehit Halil Daş (26) memleketi Konya'ya bağlı  Ereğli ilçesine acı haber dün ulaştı. ’Zeytin Dalı’ ve ’Fırat Kalkanı’ harekâtlarına katıldığı belirlenen şehidin, 4 ay önce nişanlandığı bu yıl içerisinde düğün yapmayı planladıkları edinilen bilgiler arasında. Şehidin patlamadan bir kaç saat önce ağabeyi ile telefonda görüştüğü ve Ramazan Bayramı’nda yapmayı planladıkları düğünü hakkında konuştuklarını anlatan Ağabey Turan DAŞ göz yaşlarını tutamadı.

Şehit Topçu Er Menduh Çelik (20)Şehitin acı haberi ise memleketi Şanlıurfa’ya ulaşmasıyla Şehidin evinden ağıtlar yükseldi. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Şehit Menduh Çelik'in memletinde toprağa verileceği öğrenildi. Şehit Menduh Çelik’in AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik’in de akrabası olduğu söylendi. 
Şehit Topçu Er İbrahim Özkur (21) acı haberi, Muş’un Varto ilçesindeki baba ocağına ulaşmasıyla acılı aile gözyaşlarını tutamadı. 112 Acil Sağlık Ekipleri Ailesini sakinleştirmek için zor anlar yaşadı. Yaşanılan o acı tablo karşısında askeri ve sağlık ekipleride göz yaşlarına boğuldu. Şehidin teskeresine 80 gün kalmıştı.

Patlamada şehit olan Topçu Çavuş Mehmet Kaşık’ın (25) Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinde yaşayan ailesine acı haberi askeri yetkililer verdi. Bekar olan şehidin anne ve babası, aldıkları haberle gözyaşlarına boğuldu. Eve Türk bayrakları asılırken, şehidin yakınları da haberi almalarıyla birlikte şehidin evine akın etti.
Şehit askerlerden Topçu Er Samet Kaymakçı’nın (26) Gaziantep Şahinbey’de yaşayan ailesine acı haberi askeri yetkililer verdi. Haberi alan şehidin ailesi ağıt yaktı. Şehit Kaymakçı’nın bir hafta önce ailesinin yanına izine geldiği ve bir kaç gün önce Hakkâri’deki askeri birliğine teslim olduğu öğrenildi.
Şehit Topçu Er Yusuf Önder’in (22) Antalya’nın Alanya ilçesinde oturan ailesine acı haberi dün askeri yetkililer verdi. Şehidin evine Türk bayrakları asılırken, evin önüne başsağlığına gelenler için taziye çadırı kuruldu. Acı haberi alan ailesi göz yaşlarına boğuldu.
Şehit Topçu Er Melih Sancar’ın İstanbul’daki baba evine acı haber dün geldi. Şehidin cenazesinin Ataköy 5. Kısım Camii’nden bugün kaldırıldığı öğrenildi. Cenaze töreninde yakınları göz yaşlarını tutamadı. 

Hakkâri Şemdinli'de şehit düşen 7 askerden 3’ü ,Van’da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Şehitlerden Topçu Uzman Çavuş Halil Daş, Topçu Er İbrahim Özkur, Topçu Er Menduh Çelik için Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda uğurlama ve cenaze töreni düzenlendi. Törene Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Hacı İlbaş, Van Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Van İl Jandarma Komutanı Yavuz Özfidan, Van İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Muşlu şehidin yakınları, siyasi parti temsilcileri ve polisler katıldı. Hayat hikayeleri kısaca tek tek okunan şehitler,İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından yapılan duanın ardından uçak ve helikopterle memleketleri Konya, Şanlıurfa ve Muş’a uğurlandı. Şehit olan diğer 4 asker için daha sonra tören yapılacağı söyleniyor. 

ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET,YARALI ASKERLERİMİZE ACİL ŞİFALAR DİLERİZ...