Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı olan Mehmet Hakan Atilla’nın ABD’de ki İran yaptırımları suçundan tutuklu yargılandığı davanın duruşmasında beraat istemi yapan avukatlarına hakim red yanıtı verdi.

Aralı 2017’de Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı olan Mehmet Hakan Atilla’nın iş adamı Rıza Sarraf’ın işlediği suçlarla bağlantısı olduğu anlaşılınca Aralık 2017’den beri ABD’de tutuklu yargılanıyordu. Birçok duruşması yapılmış olan ve halen devam eden mahkeme de Mehmet Hakan Atilla’nın avukatları delil yetersizliği nedeni ile müvekkillerinin serbest bırakılması ve tüm suçlamaların düşürülmesi yönünde beraat talebinde bulundu. Davadan sorumlu yargıç Richard Berman ise Hakan Atilla’ya yönelik yapılan suçlamalardı destekleyen ‘’yeterli derecede’’ delil bulunduğunu ifade ederek Hakan Atilla’nın beraat talebine ilişkin dilekçesini kabul etmedi.

Hakan Atilla’nın bir sonra ki dava duruşması 11 Nisan’a ertelendi. ABD ‘nin İran’a yönelik yaptırımlarını ihlal etmekle tutuklu yargılanan Ebru Gündeş’in de eşi olan Rıza Sarraf, yarılanmasına kısa bir zaman kala hakkında çıkarılan bütün suçlamaları kabul ederek 26 Ekim 2017’de savcılıkla iş birliğine gitmişti. Dava da tek sanık olarak yargılanan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’da bu nedenle yargılanmıştı.