Furkan Vakfı’na polis ekipleri tarafından düzenlenilen baskında 3 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunan matematik hocası ile yurt yöneticileri tutuklanarak gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizlilikle yürütülen bu operasyon da ‘ suç örgütü’ soruşturması kapsamında Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı yöneticileri ve matematik öğretmeni olan şahıs skandal bir olaya imza attı. Vakıfın temsilciliğinde olan erkek yurdu öğrencilerinin matematik hocası tarafından cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı. Bu olayı defalarca yurt yönetimine söyleyen erkek öğrenciler yöneticilerin bu olayı emniyete haber vermedikleri gibi olayın üstünü kapatmaya çalıştığı ortaya çıktı. Olayla ilgili yapılan soruşturma ve ardından gelen baskın da yurt yöneticileri ve öğrencilerine cinsel istismar uygulayan matematik hocası tutuklandı.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada yeni bilgiler de ortaya çıktı. Furkan Vakfı’na yapılan operasyonda vakfın genel merkezinin olduğu binada bir kasa içerisinde 314 bin, dolaplarda ise 50 bin lira para ele geçirildi. Üstelik ele geçirilen paraların kayıt dışı olduğu tespit edildi. yine vakfın hizmet binasının karşısında vakfa ait olduğu tespit edilen 5 katlı kaçak yurt olduğu tespit edildi. Vakıf binasında birde mahzen bulundu. Mahzenin girişi vakıf binasının içinden ve mahzenin diğer ucu ise uzun bir geçidin ardından kırtasiye dükkanına açılıyor. Bu kırtasiyeden vakfın kaçak olan yurt binasına yine kaçak olarak fiber internet ağları çekilmiş olduğunu kanıtlayan kablolar bulundu. Vakıfa ait olan sosyal medya hesapları da incelendi ve bu hesapların Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır bağlantılarının da araştırıldığı öğrenildi.