Fortnite, 2021 play-off’larına paralel olarak Amerikan Ulusal Basketbol Birliği ile bir işbirliği yaptığını duyurdu. Oldukça basit olan Fortnite x NBA: The Crossover unvanıyla övünen güncelleme, 21 Mayıs’ta başlayacak. Güncelleme, 30 NBA takımının yanı sıra NBA temalı bir takım savaşı modunu içeriyor. Ayrıca güncelleme, 31 basketbol formasını eşya mağazasına getiriyor. NBA temalı mod halihazırda oyundaki yerini almış durumda.

Fortnite X NBA takım savaşları modu bugünden 23 Mayıs’a kadar devam edecek. Modla alakalı, oyuncuların favori NBA takımlarını temsil etmek için kaydolabilecekleri özel bir site de hayata geçti. Bilinmeyen nedenlerden dolayı her takım 15.000 ‘üye’ kaydı ile sınırlı. Bu yüzden eğer kaydolmayı istiyorsanız acele etmeniz konusunda uyarıyoruz. Bununla birlikte, kaydolmayı başarabilen üyelere özel ödüller de paylaşılıyor olacak. Takım başına kaydolan toplam hayran sayısı ise 550 bin ile sınırlı. Takımlara kaydolan bu kişilere de özel eşyalar verilecek.

22 Mayıs’a kadar NBA ile ilgili birçok Fortnite etkinliği ile karşılaşacağız

NBA görevleri 22 Mayıs’a kadar oyunda çok hareketli günler bizi bekliyor. Bu süreçte oyun içi ödüller için NBA temalı birçok görev karşımıza çıkacak. Bu kapsamda liderlik tablolarında tırmanmak için ve birçok ödül kazanmak için takımlar mücadele verecek. Sonuçta ise NBA Şampiyonası Kupası isimli bir sırt çantası ödülü kazananların olacak.

Bu süreçte temaya uygun önemli bir şey dribbling ve hookshot ifadeleri olacak. Bununla birlikte, “Mini Çember” de denen bir ekipman da yer alacak. Eğer bu ekipmanı kullanırsanız kullanıcılarla özel bir etkileşim kurma şansınız olacak. Söz konusun NBA turnuvasından sonra Fortnite, birçok NBA içeriğini oyuna eklemeye başlayacak. Böylece 25 Mayıs’ta yeni bir NBA temalı karşılama merkezi oyunda yer alacak.

Fortnite hala bir fenomen olmaya devam ediyor. Oyunun popülaritesini korumasının önemli bir sebebi Epic’in yaptığı bu tarz ortaklıklar. Oyun eğlence, müzik ve hatta farklı oyunlarla işbirlikleri gerçekleştirdi. “Peki oyun ne kadar başarılı?” diye sorarsanız  ortaya çıkan mahkeme belgeleri oyunun 2018 ve 2019’da 9.1 milyar dolar kazandığını gösteriyor.