Emeklilikte yaşa takılanların merakla takip ettiği süreçle ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, erken emekliliğin gündemlerinde olduğunu söyledi. İşte EYT için son gelişmeler…

EYT Erken Emeklilikte Son Durum!

 Emekli olmak için bütün şartları sağlamalarına rağmen; yaştan dolayı erken emekli olamayan kişiler için yeni düzenlemelerin yapılacağı açıklandı. Tüketici Başvuru Merkesi (TBM) Sosyal Güvenlik Komisyonu Başkanı Ali Duman, emeklilikte yaşa takılanlar için hazırlanan yeni tasarıyla ilgili bilgi verdi. Tasarının yasalaşması halinde 1999 yılı öncesinde sigortasını yaptırmaya başlayan vatandaşların, emekli olmak için gerekli diğer koşulları sağlamaları halinde yaşa takılmadan emekli olabileceklerini söyleyen Başkan Duman, ‘’Yüzbinlerce kişinin heyecanla beklediği erken emeklilik fırsatı doğabilir.

 Emekli olmak için yaş sınırının beklenmesi gerekmez’’ dedi. Komisyon Başkanı Ali Duman, ‘’SSK’dan emekli olabilmeniz için sigortanızın 1976’dan önce yatırılmaya başlanması, 55 yaşını doldurmanız ve en az 5 bin gün prim ödemeniz gerekmektedir. 1999 yılından sonra sigortası başlatılan kişiler içinse yaş sınırı 60 olarak belirlenmiştir ve en az 7 bin gün süreyle prim ödemesi yapılmalıdır. 7 bin günü dolduran kişiler 61 yaşından gün aldıkları zaman emekli olabiliyor’’ şeklinde konuştu.

EYT Erken Emeklilikte Yaşa Takılanlar!

 Emeklilikte yaşa takılanların umutlarını yeşerten açıklama ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi. EYT konusunun gündemlerinde olduğunu belirten Sözcü Kalın, MHP’nin yasa teklifinin görüşülerek karara bağlanacağını söyledi. MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem tarafından sunulan yasa teklifi siyasiler tarafından tartışılmaya devam ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla teklifi hazırladığını belirten Milletvekili Arzu Erdem, vatandaşların mağdur edilmemesi gerektiğini belirtti. Aynı şekilde, geçmişte CHP Milletvekilleri tarafından da benzer teklifler sunulmuştu.

 Teklifin amacı 1999 yılından önce sigortalı çalışmaya başlayan vatandaşların 5 bin gün prim ödeme koşulunu yerine getirmeleri halinde emekli olmalarının sağlanması yönünde şekilleniyor. Kadınların 20 erkeklerinse 25 yıllık sigortalık süresini doldurmuş olması ve prim borçlarının bulunmaması halinde yaş sınırını beklememeleri teklif ediliyor. Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın, EYT’nin kesin sonuca bağlanması için adım atacakları yönünde umutlandırıcı açıklamalarda bulundu.