Erol Özavcı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ a destek verdiğini bu şekilde gösterdi. DSP’nin, 2010 yılında genel başkanlığına aday olup fakat verilen oylar sonucunda seçimi kazanamayan Erol Özavcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek amacıyla 5. kez Türkiye turuna çıkarak ne kadar destek verdiğini gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi ve Cumhurbaşkanlığı forsuyla kaplı olan aracıyla Türkiye turuna çıktı. Türkiye turuna çıkıp aracıyla Kayseri’ye ulaşan Erol Özavcı; Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek vermek amacıyla ve devletin, milletin bekası için 5. kez Türkiye Turu’na çıktığını ve daha da çıkabileceğini duygularını fikirlerini ifade etti. Erol Özavcı; " 2010 yılında Demokrat Sol Parti’nin Genel Başkan adayıydım. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımıza destek vermek için devletimizin, milletimizin, bayrağımızın bekası için 5. defa Türkiye turu yapmaktayım. Yapmış olduğum bu tura Şırnak’tan başladım. Oradaki vatandaşların Cumhurbaşkanımıza selamlarını iletmekteyim " dedi.

Geldiği her şehirlerde kendisine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok yoğun ilginin ve sevginin olduğunu vurgulayıp kaydeden Erol Özavcı; " Bu tura 2 Nisan’da başladım tur bitimi tahminen 4 ay sürecek. İnşallah Ramazan ayında bir ara vereceğiz. Öyle bir ilgi vardı ki Cumhurbaşkanımıza ve bu yüzden de bana da ilgi gösterdiler. Beni ara ara yolda durdurup arabanın üzerin de olan Cumhurbaşkanımızın resmini öptüler. Benimle fotoğraf çektirmek istediklerini söylediler. Şırnak ve Mardin gibi yerlerde de beni durdurup bana şunu söylediler: ’Devletin varlığını ve birliğini yeni yeni anlıyoruz.’ Çünkü daha öncesinde devlet içerisin de devlet vardı. Bugün devlet içinde bir devlet yok. Sadece bir devlet vardır" ifadelerini kullanarak yaşadığı olayları dile getirdi. Daha sonrasında Erol Özavcı turunu daha bitirmediğini ve turuna devam etmek için kentten ayrıldığını gördük.