Yunanistan askerlerinin kaçak yollarla ülkemiz girişinden sonra Yunanistan-Türkiye gerginliği tekrardan alevlendi.

Türkiye sınırına giren Yunan askerlerinin teslim edilmesi konusunda ifadeler kullanan Yunanistan hükümeti Türkiye’den red cevabı alınca Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ‘’ Türkiye bizi mecbur bırakırsa atalarımızın yaptığını yaparız’’ diyerek Türkiye’yi tehdit etmişti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu sözleri duyduktan sonra Yunanistan hükümetine cevap vermekte geç kalmadı. Recep Tayyip Erdoğan ‘’ Hafıza tazelemek isteyenler gitsinler yakın tarihlerine baksınlar. Boylarından büyük laflar edenler masal yerine önce iyi bir tarih okusunlar. Sakarya Meydan Muharebesi’nde salamura olmaktan nasıl kurtulduklarını, denize dökülerek burayı nasıl terk ettiklerini asla unutmasınlar’’ diyerek sert bir karşılık verdi.

Yunanistan hükümetini askerlerinin kaçak yollarla Türkiye sınırına girmelerini görmezlikten gelerek haksız bir şekilde Türkiye’yi provakasyona zorlamaya devam ediyor. İstediğini alamayan Yunanistan lafta konuşmakla kalmayarak icraata da geçti. Yeni bir hamle yaparak Türkiye sınırına yakın bir bölgede askeri tatbikat yapacaklarını açıkladı. Yaklaşık 2 ay önce Kardak Kayaları’na yaklaşan Yunan gemisi bunu da provakasyon amacı ile yaptığını kanıtlamış oldu. Henüz Kardak’a yaklaşamadan Türkiye Sahil Güvenlik ekipleri tarafından uzaklaştırılan geminin ardından eleştirilerin devamı da geldi.