Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yeni Afrin açıklaması geldi. Erdoğan ‘’ Oradaki dağlar hamdolsun ki alınmaya başladı. Şimdi Afrin’e doğru ilerliyoruz, az kaldı’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bitlis’te İsmail Eren Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Ak Parti 6. Olağan İl Kongresine katılarak konuşma yaptı.

20 Ocak 2018 tarihinde başlatılmış olan Suriye Afrin bölgesine yönelik PKK/PYD ve DEAŞ terör örgütlerinin temizlenmesi operasyonu ile ilgili Bitlisli vatandaşlara söz verici nitelikte açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’ Avrupa Parlamentosunda bazı kendini bilmezler, istikametini kaybetmiş olanlar paçavraları boynuna takarak, PKK’yı terör örgütü olarak tanıdıkları halde, terör örgütünün paçavralarıyla parlamento binasının içinde ağlıyorlardı. Daha çok ağlayacaksınız çok. Oradan o paçavraları boynunuza takmakla hiçbir yere gidemeyeceksiniz. Onlar, bizim kararımızı hiçbir zaman değiştiremeyecek. Aslanların sahaya çıktığı yerde çakallara kuyruğunu sıkıştırıp kaçmak düşer. Daha düne kadar sırtlarını dayadıkları güce güvenerek bu millete meydan okuyan teröristlerin inleri başlarına geçince nasıl sürüngene döndüklerini görüyorsunuz.’’

‘’ Ana muhalefetin başındaki zata sesleniyorum. Ey Bay Kemal, şimdi kongre yapıyorsun. Söyle bakalım, bu PYD terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen terör örgütü olduğunu açıkla. PKK terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen açıkla. YPG terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen açıkla. Ama açıklayamayacaksın. Çünkü sen onların Meclisteki temsilcileri ile kol kola dolaşan birisin’’ diyerek hem Afrin açıklaması yaptı hem de muhalif liderin Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ithamlarda bulundu.