23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edildi.  Resimli 23 Nisan mesajları ile sevdiklerinizin bayramını kutlayabilirsiniz. Türk milletinin bağımsızlığını anlatan 23 Nisan mesajları birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirecektir. 

 Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk milleti 23 Nisan 1920 tarihinde bağımsızlığını ilan etmiştir. Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi kapılarını açmıştır. Egemenliğin kayıtsız ve şartsız Türk milletine ait olduğu tüm dünyaya ilan edilmiştir. Bu nedenle, 23 Nisan Türk milletinin bağımsızlığının simgesi olarak kabul edilmektedir. Atatürk tarafından 23 Nisan'ın Hakimiyet-i Milliye Bayramı olarak kutlanmasına karar verilmiştir. İlk olarak 23 Nisan 1922 tarihinde ''Milli Bayram'' statüsünde yurt genelinde kutlanmaya başlamıştır.

 Atatürk, 1929 yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik gününü çocuklara armağan etmiştir. Sadece Türk çocuklarının değil; dünyadaki tüm çocukları kapsayan bir bayram olarak kutlanmasını istenmiştir. 1979 yılında dünyanın farklı ülkelerinden gelen çocukların katıldığı 23 Nisan kutlamaları yapılmıştır. O tarihten itibaren de Türkiye, dünya çocuklarını misafir etmeye başlamıştır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olması nedeniyle de çok önemlidir. 23 Nisan sevgi, barış ve kardeşlik temaları etrafında toplanan çocukların dünyaya en güzel mesajları illettiği önemli bir gün konumda bulunmaktadır. Korona virüsü nedeniyle 23 Nisan 2020 kutlamaları için özel programlar düzenlenememektedir.

Bu yüzden resimli 23 Nisan mesajlarına yoğun ilgi olduğu görülüyor. Geleceğin teminatı olan çocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle vatan ve millet sevgisini, ulusal bağımsızlığın önemini ve dünya barışının korunması gerektiğini anlamalarını sağlayabiliriz.Birbirinden anlamlı 23 Nisan mesajları sayesinde sevgi ve kardeşlik mesajları içeren paylaşımlarda bulunabilirsiniz. 23 Nisan mesajlarında ulusal egemenlik ve bağımsızlık temasına dikkat edilmelidir.

 Türk milletinin adeta küllerinden yeniden doğduğu ve iradeyi ele aldığı 23 Nisan tarihinin önemi belirtilmelidir. Cumhuriyet'in kazanımlarını aktaran şiirlerden kıtalar mesajlar içerisinde yer alabilir. En güzel 23 Nisan mesajları çocukların ülkelerine ve milletlerine duydukları sevginin ifade edilmesidir. 

23 Nisan Resimli Mesajları

23 NİSAN MESAJLARI

Sevgili çocuklar; biliniz ki bayrağını, vatanını, milletini, ailesini ve arkadaşlarını seven çocukları, mutlu bir gelecek, bilimde, teknolojide çağı yakalamış, hatta çağın üstüne çıkmış bir Türkiye beklemektedir. Bayramınız kutlu olsun.

23 Nisan kutlama mesajları 2020 En güzel ve anlamlı 23 Nisan şiirleri ve mesajları
"Çocuklar geleceğe gönderdiğimiz ve asla göremeyeceğimiz mesajlardır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun."

Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.

"Çocuklar sizler, Türkiye' yi bugünkü seviyeye getiren nesillerin izinden gideceğinize, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için zorluklar karşısında yılmayacağınıza inancımız tamdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun."

"Yarının teminatı olan çocuklarımıza yarının gözüyle bakalım ki yarınlarımız aydınlık olsun 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun."

"Bir çocuk kadar güzel şey yoktur, başını göğe doğru kaldıran. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun."

Milli egemenlik milletin namusudur, şerefidir, haysiyetidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.

"Çocuklar sizler, Türkiye'yi bugünkü seviyeye getiren nesillerin izinden gideceğinize, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için zorluklar karşısında yılmayacağınıza inancımız tamdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun."

Çocuklarımızın karınlarını ve zihinlerini doyurduğumuz kadar ruhlarını da beslemeliyiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.