Bakanlık egzoz gazı emisyon Ölçümü yaptırmayan, yaptıran veya yaptıracak olan vatandaşlara uyarıyı verdi. Bakanlık egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan vatandaşlara 1546 TL ceza verilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı duyuruya göre egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan 1 milyon 931 bin 125 otomobil sahibine öncelikli olarak yaptırmaları için gerekli uyarı gönderilecek, egzoz gazı emisyon ölçümünü yaptırmayan otomobil sahiplerine 1546 TL ceza gelecek.

Trafiğe kayıtlı olan 24 milyon üzeri otomobil bulunuyor, bu otomobillerin yaklaşık olarak 11 milyonu egzoz emisyon ölçümü yaptırmış bulunuyor. Kalan diğer araçlarda ise 8 milyondan fazlasının egzoz gazı emisyon ölçümünün yapıtırılmadığı öğrenildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin paylaştığı egzoz gazı emisyon bilgilerine göre, Türkiye Çevre kanununda yer alan 20. maddeye bağlı olarak trafiğe kayıtlı otomobillerin egzoz emisyon ölçümü yaptırılmasının şart olduğu hatırlatıldı. Egzoz gazı emisyon ölçümlerini yaptırmayan otomobil sahipleri 1546 TL para cezası alacaklar. Standartların dışında kalan diğer egzoz gazı emisyon çeşitlerini yaptıran otomobil sahiplerine de 3 bin 93 TL para cezası verilecek.

Vatandaşların Kanunlara uygun şekilde otomobil/araçlarının egzoz emisyon gazı ölçümünü yaptırması ve uyarıları dikkate alması bekleniyor.