Başlayan tatillerin ardından doğu yönüne bekleyen 12 bin kişi bilet bekliyor. Aradaki boşluklarda vatandaşlar aile ziyareti yapmak için beklemede. TCDD’nin Ankara-Kars arası düzenlenen Doğu Ekspresi tren seferlerine yoğun kar yağışından dolayı ilgi artıyor.

 Havaların kar yağışından sonra kaza tehlikelerinden dolayı otobüse olan ilgi den ziyade TCDD’ nin düzenlemiş olduğu doğu ekspreslerine daha çok ilgi oluştu. Ankara ile Kars arasında sefer yapmakta olan trenden lere daha çok ilgi oldu. Özellikle yarıyıl tatili ile iki katına çıkarak yoğun bilet satışı yapıldı. Sosyal medya sayesinde trene ilgi artınca Doğu ekspresine güç geldi. Trenler de değişiklik yapılması ve büyütülmesi gerektiğini gören TCDD ilginin artmasıyla Doğu Ekspresi’ ne daha güçlü lokomotif ve 6 vagon ekleyerek kişi alma kapasitesini genişletti. Vatandaş biletlerin satışa çıkmasını bekledi.

 Günler öncesi satışa çıkan trene tam olarak 12 bin bilet talebi bulunuyor. Yolcular, Erzurum’a yaklaşırken de Erzurum’un gözdesi olan cağ kebaplarını sipariş edip, Erzurum Gar’daki 10 dakikalık molada satın alıp yeni tatların keyfini çıkarıyor. Trende yer bulamayan bazı yolcular ise bu sıkıntıdan dolayı Erzurum’dan kara ve hava yoluyla dönüş yaptıklarını söyledi.